OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. február 25. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. június 12., hétfő 10:35

Magyar áttörés a férfi meddőséghez vezető oxidatív stress labordiagnosztikájában
    Budapest, 2023. június 12., hétfő (OTS) - Magyar kutatók innovatív módszert fejlesztettek ki a spermiumokat károsító és csökkent termékenyítő képességhez vezető oxidatív stress forrásának a kimutatására.

    A LabMagister Kft. ((https://www.labmagister.hu/) kutatói, a módszer részleteit a legnevesebb, férfi egészséggel foglalkozó, Andrology nemzetközi szaklapban publikálták (https://doi.org/10.1111/andr.13473). Az új labordiagnosztikai módszer segítségével beazonosítható az ondóban levő, a spermiumokat károsító, oxidatív stress forrás, mely célzott orvosi beavatkozással megszűntethető.

Néhány héttel azután, hogy a Semmelweis Egyetem szakemberei, csaknem 27 000 tanulmányból kiindulva összegezték a spermiumok örökítőanyagának károsodását okozó legveszélyesebb tényezőket, köztük az oxidatív stresszt, a LabMagister Kft. kutatói új, innovatív labordiagnosztikai módszer bevezetéséről adtak hírt, ezen DNS károsító oxidatív stressz források azonosítására. A kidolgozott módszer segítségével eldönthető, hogy a spermiumok DNS állományának a károsodásáért a spemiumok felfokozott anyagcseréje, vagy gyulladás eredményeként, az ondóban levő fehérvérsejtek a felelősek. Az ok pontos forrásának azonosítása azért alapvető, mert ezáltal az andrológus szakorvosnak lehetősége nyílik arra, hogy a laborlelet alapján eldöntse, gyulladáscsökkentő gyógyszereket érdemes-e adnia, vagy elégséges funkcionális élelmiszerekkel, vitaminokkal ellensúlyozni a felborult egyensúlyt. A módszer terápia hatékonyság követésre is alkalmas. Ezáltal elkerülhető, hogy a nem pontosan kiszámítható hatással rendelkező táplálék kiegészítők (nem gyógyszerek!) esetleges túldozírozása, terápiás eredmény helyett, tovább rontsa a férfi termékenyítő képességet.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.