OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. február 25. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2023. június 12., hétfő 14:45

Bamboléo a Margitszigeten! Chico & the Gypsies
    Budapest, 2023. június 12., hétfő (OTS) - Június 14-én a katalán rumba és a latin pop koronázatlan királyai, a Chico & the Gypsies állnak a Margitszigeti Színház deszkáira, hogy virtuóz gitárjátékukkal, szenvedélyes énekükkel és örökzöld slágereikkel hívják táncba a jelenlévőket. A "Bamboléo", a "Bem, Bem, Maria!" és a "Djobi Djoba" hallatán pedig bizony aligha lesznek olyanok, akik ülve bírnak maradni.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230612_003.jpg

A koncert: https://margitszigetiszinhaz.hu/margitszigeti-programok/chico-and-the-gypsies/

"Szerencsések vagyunk, hogy olyan időtlen, nemzedékeken átívelő, korhatároktól, társadalmi és nyelvi korlátoktól független zenét játszunk, mellyel immár 30 éve, töretlen sikerrel járhatjuk be az egész világot. Legfőbb célunk, hogy ameddig csak tudjuk folytassuk mindezt, ugyanazzal a töretlen lelkesedéssel, mint amivel elkezdtük" - mondta a zenekar frontembere, a marokkói-algériai családból származó Chico Bouchikhi, aki a Gipsy Kings-t maga mögött hagyva, 1992-ben alapította a rumba, a katalán, a flamenco, valamint a latin-pop és rock stílusjegyeit képviselő Chico & the Gypsies hetesfogatot.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=R3rA_BkF8I4

A Chico & the Gypsies világszinten is a legjelentősebb crossover produkció, az első francia zenekar, amely lemezeladásai révén platinalemezt kapott az USA-ban. Zenéjüket áthatják a Katalóniától Dél-Franciaország mediterrán régióiig terjedő cigány hagyományok, világszerte számos művésszel készítettek és készítenek közös felvételeket mind a mai napig.

A Margitszigetre kétórás szuperkoncerttel érkeznek, ahol a legújabb albumokon megjelent dalaik mellett, az örökzöld slágerek is garantáltan felcsendülnek majd, érzelmes, sokszínű utazásra hívva a közönséget.

A koncert azért is igazi csemege, mivel a zenekar előtt a magyarországi roma folk egyik legrangosabb, világzenei szinten is elismert együttese, a Romengo lép fel előzenekarként és gondoskodik a páratlan, vérpezsdítő hangulatról. A margitszigeti koncertre a Romengo főként saját, tradicionális vonalat képviselő táncosabb dalaiból állítják össze a repertoárt, amelyek tartalma a cigányság életéről, kultúrájuk egy részének bemutatásáról is szól.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.