OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. február 25. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. június 12., hétfő 16:50

A Magyarságkutató Intézet főigazgatója a mongol nagykövettel találkozott
    Budapest, 2023. június 12., hétfő (OTS) - Prof. Dr. Kásler Miklós, a Magyarságkutató Intézet főigazgatója megbeszélést folytatott Sainnyambuu Baatarjav mongol nagykövettel. A találkozó során mindketten méltatták a Magyarságkutató Intézet és a Mongol Tudományos Akadémia együttműködését.

    A főigazgató tájékoztatta nagykövet urat arról, hogy a Magyarságkutató Intézet érdekelt az együttműködés folytatásában, és javasolta további kutatási irányok bevonását, amelyek keretében kibővítenék a populációgenetika és az ősi zene kutatását a két ország között.
Arról is szó esett, hogy a Mongóliában fellelt hun üst - amely a világ legrégibb öntöttvas edényeinek egyike - restaurálása sikeresen véget ért. A régészeti leletet - jelentőségének megfelelően - a július 11-13. között megrendezésre kerülő Mongol Nemzeti Ünnepségek idején Budapesten, sajtótájékoztató keretében adják át nagykövet úrnak.
Sainnyambuu Baatarjav kifejezte megelégedését azzal kapcsolatosan, hogy a magyar-mongol tudományos együttműködésben új fejezet kezdődik. Prof. Dr. Kásler Miklós javasolta, hogy a restaurált hun üst ünnepélyes átadásán a Magyarságkutató Intézet képviselői mellett vegyenek részt a feltárást végző mongol régészek is.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.