OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 2. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. augusztus 9., szerda 12:54

A Mori Building 2023. november 24-én nyitja meg az Azabudai Hills kapuit (1. rész)
    Tokió, 2023. augusztus 9., szerda (Business Wire/OTS) - Modern városi falu buja növényzettel teli hatalmas nyitott terekkel a világ legnagyobb metropoliszában - A Mori Building Co., Ltd. (https://www.mori.co.jp/en/), Japán vezető városfejlesztő vállalata ma bejelentette, hogy az Azabudai Hills (https://project.azabudai-hills.com/en/), a Tokió központjában található többcélú komplexum és világszínvonalú új városrész, november 24-én nyitja meg kapuit. Ez a „Toranomon-Azabudai District Category 1 Urban Redevelopment" (Toranomon-Azabudai kerület, 1. kategóriájú város-újjáépítési) projekt kb. 35 éve a Mori Building, mások és mintegy 300 földtulajdonos támogatását élvezi.

    Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20230807926510/hu/

A „Modern városi falu” koncepcióját magába foglaló Azabudai Hills egy természetben gazdag nevezetesség, világszínvonalú üzleti központtal, vonzó kiskereskedelmi és lakólétesítményekkel, valamint egy hatalmas, buja növényzettel teli nyílt térrel, amely összehozza az embereket. A Mori Building víziója az, hogy az Azabudai Hills egy „Zöldterület és wellness" közösséggé váljon, ahol az emberek a természettel harmóniában, egészséges és teljes életet élnek. A hatalmas területen, nagyjából 8,1 hektáron elterülő Azabudai Hills lenyűgöző, 24 000 m2-es buja zöldnövényzettel büszkélkedhet, és a teljes alapterülete kb. 861 700 m2, amely különféle városi funkcióknak, köztük irodáknak, lakóházaknak, kiskereskedelmi és kulturális létesítményeknek, oktatási intézményeknek, valamint egészségügyi létesítményeknek ad otthont.

Az Azabudai Hills olyan partnerek támogatását élvezi, akik osztoznak a zöldnövényzetben gazdag környezet megteremtésének és egy új városi életstílus megvalósításának víziójában az integrált városfejlesztésen belül. E tisztes partnerek közé tartozik a Keio University Center for Preventive Medicine; a The British School in Tokyo, az egyik legnagyobb nemzetközi iskola a város központjában; a Janu Tokyo, az Aman világelső testvérmárkájú szállodája; a Tokyo Venture Capital Hub, amely mintegy 70 japán kockázati tőkét egyesít magában; mintegy 150 kiskereskedelmi üzlet, köztük luxusmárkák és az Azabudai Hills Market; valamint a híres Mori Building Digital Art Museum: EPSON teamLab Borderless, amely korábban Odaibában volt található. Mindezek a kivételes létesítmények az Azabudai Hills-ben nyílnak meg. Az Azabudai Hills egyes létesítményei 2023 decembere után fokozatosan nyitják majd meg kapuikat.

A Mori Building elkötelezett amellett, hogy élettel teli városképet alakítson ki, és hozzájáruljon Tokió vonzerejéhez egyedi kompakt városkoncepciója, a „Hills” révén, amely változatos és egymást kiegészítő városi funkciókat foglal magában. Az Azabudai Hills révén partnereinkkel együttműködésben a „Zöldterület és wellness" új városi víziót kínáljuk válaszul a modern társadalomban egyre nagyobb fontossággal bíró környezeti és egészségügyi szempontokra.

Az Azabudai Hills-ről és létesítményeiről szóló részletes ismertető a következő weboldalon érhető el: https://onl.tw/VYcx5TJ

Az Azabudai Hills áttekintése

A terület nagysága:             Kb. 8,1ha
Földterület:                    Kb. 63 900m2
Teljes alapterület:             Kb. 861 700m2
Irodai terület:                 Kb. 214 500m2
Zöldterület:                    Kb. 2,4ha
Lakóegységek:                   Kb. 1400 egység
Kiskereskedelmi létesítmények:  Kb. 23 000m2
Létesítmények:                  Irodák, lakóházak, kiskereskedelmi létesítmények, szállodák, kulturális létesítmények,
                                 Nemzetközi iskola, egészségügyi intézmények stb.

Central Green (központi tér), zöldterület és fenntarthatóság

Bőséges zöldnövényzet kialakítása

A terület domborzati különbségeit kihasználva – ideértve a pódiumépületek alacsony tetőit is – a telek 24 000 m2 zöldterülettel rendelkezik, köztük egy kb. 6000 m2-es központi térrel (Central Green). Ennek köszönhetően a Mori Building egy pihentető városi oázist teremt Tokió szívében.
Az alsó szintek Heatherwick Studio által tervezett dinamikus építészete gyönyörűen keveredik a növényzettel, és gazdag környezetet teremt, ahol az egész várost buja zöldnövényzet veszi körül.

A fenntarthatóság előmozdítása

Az egész város támogatja az erőforrások szén-dioxid-mentesítésére és újrahasznosítására városszerte tett erőfeszítéseket. A komplexum által szolgáltatott villamos energia 100%-ban megújuló forrásból származik majd, teljesítve a Renewable Energy 100% (RE100) programban kitűzött célokat. Az Azabudai Hills jó úton halad afelé, hogy elnyerje a legmagasabb szintű platina minősítést a Leadership in Energy & Environmental Design (LEED) ND (Neighborhood Development) vegyes felhasználású fejlesztésekre vonatkozó kategóriában, illetve a BD+C (Building & Design/Core and Shell Development) minősítést az új építésű bérlői épületekre vonatkozó kategóriában.

Keio University Center for Preventive Medicine

A Keio University Center for Preventive Medicine az Azabudai Hills-be költözik.
A legújabb orvosi berendezésekkel és magasan képzett egyetemi-kórházi személyzettel támogatott központ a betegségkockázatok korai felismerése érdekében nagy pontosságú fizikai vizsgálatokat, valamint az egyes páciensek egyéni igényeihez optimalizált programot nyújt majd. A nagyobb méretű új létesítmény enyhíti a zsúfoltságot, és kényelmes környezetet biztosít az orvosi vizsgálatokhoz. (folyt.)



2023. augusztus 9., szerda 12:55

A Mori Building 2023. november 24-én nyitja meg az Azabudai Hills kapuit (2. rész)
    Tokió, 2023. augusztus 9., szerda (Business Wire/OTS) -

    The British School in Tokyo

A British School in Tokyo, Tokió egyik legnagyobb nemzetközi iskolája 2023. augusztus 30-án nyitja meg kapuit az Azabudai Hills-ben. Az új campus megtestesíti az iskola azon vágyát, hogy a gyerekeket nyugodt, természetes környezetben, a város szívében oktassák, valamint a Mori Building vízióját, hogy támogassa Tokió globális vonzerejét. Az iskola gazdag nemzetközi ízekkel fűszerezett brit stílusú tantervet kínál a több mint 60 nemzetiségű diák számára. Az új campus buja természeti környezetet biztosít a fiatalok neveléséhez, hogy a holnap vezetőivé váljanak.

Művészet és galéria

Az Azabudai Hills-ben megközelítésünk azon az elgondoláson alapult, hogy „az egész várost múzeummá tegyük”. A teljes létesítmény közepén egy múzeum és művészeti galéria található, összesen mintegy 9300 m2 alapterülettel. A területen nyilvános művészeti létesítmények sorakoznak, amellyel olyan városi teret hoznak létre, ahol a művészet és a kultúra zökkenőmentesen keveredik egymással.

Azabudai Hills Gallery

Az Azabudai Hills Gallery lesz a legfontosabb kulturális promóciós létesítmény. Az Azabudai Hills Gallery múzeumi létesítményekkel rendelkezik, és változatos kulturális műfajokat fog bemutatni. A megnyitó ünnepség keretében Olafur Eliasson, a környezetvédelmi kérdésekben is aktív szerepet vállaló úttörő művész kiállítását rendezik meg, aki az Azabudai Hills egyik nyilvános műalkotását készítette.
Megnyitó kiállítás „Olafur Eliasson kiállítás: Összefüggő pillanatok ciklusa harmóniában"

Nyilvános művészet: A művészet és a mindennapi élet közötti határ felszámolása

A Mori Art Museum olyan művészeti alkotások válogatását állította össze, amelyek segítenek az embereknek elképzelni az Azabudai Hills-ben létező természeti világ energiáját, miközben a komplexum nagy léptékét az emberi léptékkel ötvözik.

MORI Building DIGITAL ART MUSEUM: EPSON teamLab Borderless

A Mori Building és a teamLab közös projektje, az eredetileg Odaibában megnyílt digitális művészeti múzeum az első évben több mint 160 országból 2,3 millió látogatót vonzott. Az áthelyezett múzeum, amelyet most az Azabudai Hills-ben nyitnak meg, a teamLab fejlődő műalkotásait mutatja be, köztük számos olyan műalkotást, amelyek Japánban most debütálnak majd.

Kiskereskedelmi létesítmények

Az Azabudai Hills mintegy 23 000 m2-es nagy kereskedelmi területet fog üzemeltetni, gyönyörű zöldnövényzettel körülvéve. A terület mintegy 150 üzletnek, köztük luxusmárkáknak, szabad teraszos kávézóknak és számos előkelő étteremnek ad otthont.

Azabudai Hills Market néven nagyszabású élelmiszerpiacot alakítanak ki a Central Green terület alagsorában. A piac a mintegy 4000 m2 alapterületével hangsúlyozni fogja az ételek alapvető gazdagságát és élvezetét az alapanyagok gondos kiválasztásával, Tokió gazdag étkezési kultúrájával és az egészséges, ínyenc életmód ígéretével.

Azabudai Hills Market

Az étel a japán kultúra egyik aspektusa, amelyet büszkén oszthatunk meg a világgal. Japán 31 vezető szaküzlete fogott össze annak érdekében, hogy megőrizzék és továbbfejlesszék ezt az étkezési kultúrát.

Luxusmárkák

Egy semmihez sem hasonlítható, új luxus utca mutatkozik majd be, egymás mellett található csúcskategóriás exkluzív luxusmárkákkal, buja zöld környezetben a város szívében.
Tervezett megnyitás: Hermes, Cartier, CELINE, DIOR, BERLUTI, L'Officine Universelle Buly, ST LOUIS, TimeVallée, BVRGARI, BOTTEGA VENETA

Janu Tokyo

A Residence A alsó szintjei (1-13. emeletek) adnak majd otthont a Janu Tokyonak – az Aman testvérmárkájának, a Janunak a bemutatkozásához.

A 122 szobás szálloda ideális helyen található, a buja Central Green felé néz, és 4000 m2-es wellnessrészleggel rendelkezik, amely az egyik legnagyobb a luxusszállodák között Tokióban, csoportos funkcionális edzésekkel és fitneszteremmel, valamint családi és csoportos összejövetelekhez tökéletes nyolc étteremmel és bárral.

Azabudai Hills Residences

Az Azabudai Hills 1400 új lakóegységet hoz létre. A buja növényzettel körülvett lakosok a fejlett, kényelmes városi előnyöket és a természettel való harmóniát élvezhetik majd, hogy lelki és fizikai egészségben legyen részük, és gazdag és valóban emberi életet élhessenek. Az Azabudai Hills részeként az Azabudai Hills Residence a Mori Building luxuslakások létrehozásában szerzett szakértelmével a társasházak legfőbb funkcionalitását fogja megtestesíteni.

A tokiói Aman Residences, amely a Mori JP Tower tetején található, és amelyet az Amannal, a különféle világszínvonalú luxusszállodák és üdülőhelyek üzemeltetőjével együttműködésben vezetnek, mindössze 91 lakással rendelkező exkluzív rezidenciaként kivételes értéket fog nyújtani a tökéletesen nyugodt élethez.

Irodák

Az Azabudai Hills-ben az egész komplexum egységes munkahelyként fog működni. Az irodaterületeket (összesen kb. 214 500 m2) főként a Mori JP Tower 7-52. emeletein kínálják majd, ezzel mintegy 20 000 ember különböző munkastílusait támogatva. A Mori JP Tower standard emeleteinek bérelhető területe körülbelül 4800 m2 lesz, ami az egyik legnagyobb alapterület Japánban, így lehetővé téve, hogy ez a világszínvonalú irodaház teljes mértékben kielégítse a globális vállalatok igényeit. (folyt.)



2023. augusztus 9., szerda 12:55

A Mori Building 2023. november 24-én nyitja meg az Azabudai Hills kapuit (3. rész)
    Tokió, 2023. augusztus 9., szerda (Business Wire/OTS) -

    Hills House

A Mori JP Tower 33. és 34. emeletén található, mintegy 3300 m2 összterületű Hills House olyan bázis lesz, ahol a bérlő cégek és alkalmazottaik az egész várost munkahelyükként használhatják.

Tokyo Venture Capital Hub

Az Azabudai Hills ad majd otthont a Tokyo Venture Capital Hub-nak, Japán első nagyszabású kockázatitőke-központjának. A Japan Venture Capital Association (JVCA), a japán kockázatitőke-ágazatot vezető független kockázati tőkebefektetők (VC-k), valamint a japán nagyvállalatok által támogatott mintegy 70 vállalati kockázati tőkebefektető (CVC) találkoznak majd itt egymással.

Az Azabudai Hills-ről és annak létesítményeiről szóló ismertető a következő weboldalon érhető el: https://onl.tw/VYcx5TJ

Az Azabudai Hills bemutató filmjének megtekintéséhez kattintson ide a legújabb, és ide a 2019-es verzióért.

Amit a Mori Buildingről tudni érdemes

A Mori Building tokiói székhelyű, innovatív városfejlesztő cég. A vállalat elkötelezett a városok vonzerejének lehető legnagyobbra növelése iránt azáltal, hogy biztonságos, fenntartható és kozmopolita városközpontokat hoz létre egyedülálló, üzleti, oktatási, szabadidős központként és lakóépületként is funkcionáló toronyépületeket magukba foglaló, "függőleges kertekkel rendelkező város" (Vertical Garden City) koncepciója alapján. A koncepció már a cég számos kiemelkedő projektjének szolgált alapjául, ideértve az ARK Hills, a Roppongi Hills és a Toranomon Hills épületegyüttesek felépítését célzó projekteket Tokióban, valamint a Shanghai World Financial Center kivitelezésére irányuló projektet. A Mori Building további tevékenységei közé tartozik az ingatlan-bérbeadás, a projektmenedzsment és a tanácsadás. Kérjük, látogasson el honlapunkra a következő internetes címen www.mori.co.jp/en

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendo a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230807926510/hu/

Kapcsolat:
Médiaérdeklődések
Mori Building Co., Ltd.
Kae Takagi
koho@mori.co.jp

Weber Shandwick Japan
Mayuko Harada
moribldg@webershandwick.com

Source: Mori Building Co., Ltd.

    
E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.  

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.