OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. szeptember 1., péntek 10:22

Két középiskola az Óbudai Egyetem fenntartásába kerül
    Budapest, 2023. szeptember 1., péntek (OTS) - Az Óbudai Egyetem átvette a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium és az óvodát, általános-, illetve középiskolát is működtető Orchidea Köznevelési Intézmény fenntartói jogait - jelentette be Prof. Dr. Kovács Levente, az egyetem rektora. Egyetemünk olyan oktatási modell megvalósítását tűzte ki célul, amely segíti a felső- és közoktatás átjárhatóságát a minél magasabb színvonalú műszaki képzés erősítése érdekében - hangsúlyozta a rektor a két közoktatási intézmény tanévnyitóján.

    Szakmai és tudományos megfontolások miatt döntöttünk úgy, hogy kezdeményezzük a két közoktatási intézmény működtetésének átvételét - húzta alá Prof. Dr. Kovács Levente. A fenntartóváltás révén a közeljövőt érintő gazdasági, technikai és technológiai innovációs kihívásokra is készen állnak majd a diákok, akiknek körében erősíteni szeretnénk a STEM (a természettudományos, a technológiai, a mérnöki tudományos és matematikai) területek népszerűségét.

A fenntartó változása egyszerre jelent biztonságot - hiszen az eddigi feltételek továbbra is adottak lesznek -, illetve kínál új lehetőségeket az egyetem szakmai műhelyeinek, oktatói tudásbázisának és eszközeinek köszönhetően. Olyan alternatívát kívánunk felmutatni a tudományosság és szakmaiság jegyében, amelyből a közoktatás és az egyetem is profitál majd. Kiindulópontunk az volt, hogy olyan, az újra nyitott, innováció-menedzsmentben érdekelt középiskolákkal együttműködve alakítsunk ki oktatási ökoszisztémát, amelyből mindannyian versenyelőnyt kovácsolhatunk. Ettől kezdve a mi jelenlétünk hozzáadott értéket képvisel azzal, hogy erőteljesebben segít az említett folyamatokat, az egyetem részéről a jövőben akár tanárokkal, de legfőképp a diákok tehetséggondozásával.

Célunk, hogy könnyítsük az egyetemi életbe való átmenetet, ami már középtávon csökkentheti a lemorzsolódást is. A képzési portfólió bővítése egyszerre szolgálja a köznevelésben résztvevő diákok, valamint az innováció iránti fogékonyságot egyre inkább támogatni kívánó ÓE érdekeit is - mondta el a rektor.

A szülők, diákok és pedagógusok jogai semmilyen módon nem csorbulnak és az eddigi tanulói szerződések, beleértve az ösztöndíjkedvezményeket is, jogfolytonosan élnek tovább. Az iskolák önálló jogi személyként megőrzik autonómiájukat, pedagógiai programjukat töretlenül viszik tovább azoknak a tanároknak és munkatársaknak a teljes körével, akik a fenntartóváltáskor az intézmény és alapítvány közösségét alkotják. Az egyetem és a két közoktatási intézmény célkitűzései az említett területeken is teljes mértékben egyeznek.

Budapest, 2023. szeptember 1.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.