OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2023. szeptember 1., péntek 14:25

Tanárokkal szolidarító autósfelvonulást tartott a Megoldás Mozgalom Budapesten!
    Budapest, 2023. szeptember 1., péntek (OTS) - Mintegy 100 aktivista több tucat autóval tartott figyelemfelhívó akciót!/Az akcióban használt, bérelt luxusautók szándékosan azt jelképezik, hogy egy jól működő társadalomban, akár ilyen, hasonló gépjárművekkel is közlekedhetnének a pedagógusok.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230901_001.jpg

"Tanár nélkül nincs jövő" feliratú zászlókat lengető aktivisták lepték el Budapest több forgalmas csomópontját az iskolakezdés napján. A Megoldás Mozgalom az akcióval arra hívja fel a figyelmet, hogy a pedagógushiány több iskolában már a művelődéshez, oktatáshoz való alapjog biztosítását veszélyezteti. A pedagógusok méltatlanul alulfizetettek, a presztízsük megtépázott, a bérük rendezésére tett korábbi kormányzati intézkedések, ígéretek eddig kudarcot vallottak. A szakszervezetek által említett 16.000-es pedagógushiányt mindenki érzi a saját bőrén, Magyarországon nincs olyan iskola, ahol ne okozna napi gondot a megfelelő tanárlétszám elérése.

"A Megoldás Mozgalom megalakulása óta hangoztatja, hogy egy országnak, egy nemzetnek a lehető legtöbbet kell költenie az oktatásra, hiszen ez egy befektetés. Magyarország következő évtizedeit teszi parkolópályára azzal a kormány, hogy a korábbi kormányokhoz hasonlóan ő sem tekinti prioritásnak a jövő nemzedék képzését! Tanárok nélkül nincs jövő, ezt minden magyar politikusnak szem előtt kell tartania!" - jelentette ki Huszár Viktor, a Megoldás Mozgalom elnöke a felvonuláson.

A Megoldás Mozgalom szerint minden olyan kormányzati intézkedést, beruházást fel kell függeszteni, amely pazarló, és amely elveszi a pedagógusok béremelésétől a lehetőséget! "Ha több milliárd forint rendelkezésre áll a kormányzati kommunikációra, plakátolásra, Vodafone-ra, akkor mérlegelni kell, melyik kiadás a stratégiailag fontosabb befektetés: az oktatás, vagy a Vodafone, vagy a plakátok" - tette hozzá a pártelnök.

Sajtókapcsolat:
Nemes Tamás
nemes.tamas@doclerservices.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.