OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2023. szeptember 4., hétfő 12:00

Egyedülálló technológiával felfegyverkezve veszi fel a harcot a népbetegségekkel a magyar-koreai összefogás
    Budapest, 2023. szeptember 4., hétfő (OTS) - A Clinomics Europe a folyadékbiopszia területén úttörő dél-koreai Clinomics Inc. első európai uniós leányvállalata. A közelmúltban a cég Clinomics Diagnostics néven elindította ambiciózus molekuláris genetikai diagnosztikai részlegét.  Az innovatív kezdeményezés célja, hogy a világon egyedülálló, folyadékbiopsziára épülő molekuláris biológiai módszerek alkalmazásával számos, korai stádiumban felismerhető, súlyos népbetegséget szorítson vissza Európa-szerte.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230904_001.jpg

A Clinomics Europe tevékenységének fókuszában a kezdetektől a nem invazív, úgynevezett folyadékbiopszia (például vérminta) alapú kutatás-fejlesztés állt. Ezen a területen szerzett szakértelmére, illetve tapasztalt szakembereire építve nyitotta meg diagnosztikai részlegét Clinomics Diagnostics néven. A vállalat célja, hogy utat mutasson társadalmunknak egy egészségesebb és kiegyensúlyozottabb jövő felé a legkorszerűbb, folyadékbiopszián, illetve multiomikán alapuló diagnosztikai módszerek bevezetésével és folyamatos fejlesztésével. Az utóbbi egy olyan tudományos szemléletet takar, mely élettudományos határterületeket (például a génjeink vagy fehérjéink működésének vizsgálata) fog össze biológiai folyamataink mélyebb megértésének érdekében. E módszerek részét képezik például a nagyon érzékeny, ám költséghatékony genetikai szűrővizsgálatok, melyek különböző ráktípusok korai stádiumban való felismerésére szolgálnak. Mivel a kezdeti stádiumban kiszűrt rosszindulatú betegségek lényegesen nagyobb arányban gyógyíthatók, ezek az eljárások visszaszoríthatják a már csak költségesen, kisebb eséllyel kezelhető, kései stádiumban diagnosztizált eseteket. Az ősz folyamán Magyarországon először, szélesebb körben is bevezetésre kerül az első ilyen teszt, a kolorektális rák, vagyis a vastag- és végbél daganatos megbetegedésének vizsgálatára kifejlesztett ColonAiQ szűrőteszt.

A Clinomics Europe 2021 júniusában alakult Budapesten, a koreai Clinomics Inc. első európai uniós leányvállalataként. A multiomikai szemléletű orvosi biotechnológiai vállalat alapvető fókusza a folyadékbiopszia, amelyet olyan élvonalbeli technológiákkal ötvöz, mint például az újgenerációs génszekvenálás, illetve a valós idejű vagy digitális PCR. Szabadalmaztatott eljárása, a CD-Prime platform lehetővé teszi a keringő tumorsejtek, valamint a keringő tumor DNS kinyerését vérmintából, maximalizálva ezzel a technológia onkológiai alkalmazásában rejlő lehetőségeket. A Clinomics Europe célja, hogy a folyadékbiopsziát a legkorszerűbb molekuláris technológiákkal kombinálva magasabb szintre emelje a precíziós orvostudományt. Anyacégük, illetve partnercégeik által fejlesztett modern biotechnológiai termékek forgalmazói az Európai Unión belül. Kutatás-fejlesztési tevékenységük mellett széles körű diagnosztikai szolgáltatásokat nyújtanak kiválóan felszerelt molekuláris genetikai laboratóriumukban.

A Clinomics Europe elkötelezett az orvosi diagnosztika fejlődésének előmozdítása mellett. Vezető egészségügyi szolgáltatók partnereként arra törekszik, hogy jelentős mértékben hozzájáruljon a komoly népbetegségek, köztük a különböző ráktípusok elleni küzdelemhez, és ezzel egy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb jövőhöz.

Bővebb információ a weboldalunkon: https://clinomicsdiag.hu/.

További információért forduljon kapcsolattartónkhoz:
Csikota Péter
COO, Business Development Manager
peter.csikota@clinomicseurope.com
+36 30 8466 840
clinomicseurope.com
clinomicsdiag.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.