OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. szeptember 7., csütörtök 13:01

Az Interactive Brokers Tartós Befektetési Számlákat vezet be Magyarországon
    Greenwich, Conn., 2023. szeptember 7., csütörtök (Business Wire/OTS) - A befektetők élvezik a professzionális árképzés és a globális kereskedés előnyeit - Az Interactive Brokers (Nasdaq: IBKR), automatizált elektronikus szolgáltatásokat nyújtó globális brókercég bejelentette, hogy Tartós Befektetési Számlákat (TBSZ) vezet be Magyarországon, ezáltal a magyarországi adóügyi illetőségű ügyfelek számára lehetővé válik, hogy a befektetéseik jelentős adókedvezményben részesüljenek. A TBSZ számlák kedvező adózási konstrukciót biztosítanak a vagyon gyarapítása és különböző megtakarítások céljából. Azok a befektetőknek, akik ilyen számlát nyitnak az Interactive Brokers Central Europe Zrt.-nél, élvezhetik az alacsony minimum összeg, a professzionális árképzés előnyeit, valamint lehetőség nyílik számukra, hogy globális termékekbe, többek között ETF alapokba fektessenek mintegy 150 piacon.

    A számlanyitásra jogosult magyarországi befektetők TBSZ számlákat nyithatnak az Interactive Brokers Central Europe Zrt. brókercégen keresztül az aktív kereskedés, az eszközosztályok közötti befektetési lehetőségek keresése, valamint a portfóliójuknak a piaci körülmények változásai alapján történő kiigazítása céljából. A TBSZ számlákon befektetett összegre vonatkozóan nem határoztak meg limitet, kereskedés pedig minden olyan évben folytatható, amikor a számla nyitva van.

"Azon magyarországi befektetők számára javasoljuk, hogy fontolják meg TBSZ számlanyitást az Interactive Brokers-nél, akik megtakarításukat szeretnék elhelyezni, vagy gyarapítani szeretnék meglévő megtakarításaikat" - nyilatkozta Hanti Miklós, az Interactive Brokers Hungary ügyvezető igazgatója. "Az ilyen típusú számlával járó adóelőnyök, az Interactive Brokers széles globális termékkínálatával, egyedülálló árképzésével és piacvezető technológiájával kombinálva segítheti a magyarországi befektetőket pénzügyi céljaik elérésében."

Míg sok pénzintézmény fix platformdíjat számít fel, amelynek összege 0,01-0,25%-ig terjed minden egyes TBSZ számla után, az Interactive Brokers TBSZ számlái esetében nincs letéti díj, és a számlavezetés ingyenes, ha a képzett jutalék havonta meghaladja a 2000 forintot. Ez a minimális havidíj nem érvényes az Interactive Brokers-nél nyitott szokásos befektetési számlákra.

Az Interactive Brokers ügyfelei világszerte részesülnek az alacsony jutalékok, a hatékony kereskedési technológia előnyeiből, valamint lehetőségük van részvényekbe, opciókba, határidős ügyletekbe, kötvényekbe, alapokba és egyéb termékekbe fektetni egyetlen egységes platformon.

Az Interactive Brokers TBSZ számláiról bővebben az alábbi linken tájékozódhat: https://www.interactivebrokers.hu/en/accounts/long-term-investment-accounts.php


Amit az Interactive Brokers Group, Inc-ről tudni érdemes:
Az Interactive Brokers Group leányvállalatai az ügyfelek számára világszerte számos országban és pénznemben folytatnak automatizált kereskedési és letétbe helyezési tevékenységet értékpapírokkal, árucikkekkel és tőzsdei ügyletekkel több mint 150 piacon, egyetlen egységes platformon keresztül a nap 24 órájában. Kiszolgálunk magánszemély befektetőket, fedezeti alapokat, saját számlás kereskedési csoportokat, pénzügyi tanácsadókat és bevezető brókereket. Négy évtizeden át a technológiára és az automatizálásra fókuszáltunk, ami lehetővé tette számunkra, hogy az ügyfeleinknek egy egyedülálló módon kifinomult platformot biztosítsunk a befektetési portfóliójuk kezelésére. Arra törekszünk, hogy ügyfeleink számára előnyös végrehajtási árakat és kereskedést, kockázat- és portfóliókezelési eszközöket, kutatási lehetőségeket és befektetési termékeket kínáljunk alacsony áron vagy ingyenesen, ezáltal lehetővé téve számukra, hogy befektetéseiken kiemelkedő megtérülést érjenek el. 2023. június 9-én a Barron Best Online Brokers Review ranglistáján az Interactive Brokers immár hatodik éve az 1. helyen szerepel, 5-ből 5 csillaggal.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230906067963/hu/

Kapcsolat
Interactive Brokers Group, Inc.
Média: Katherine Ewert, media@ibkr.com


Forrás: Interactive Brokers Group, Inc.


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.