OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 1. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. szeptember 13., szerda 17:05

A H.I.G. Capital rekord magas 5,5 milliárd dollárral zárta a H.I.G. Middle Market LBO Fund IV alapot
    Miami, 2023. szeptember 13., szerda (Business Wire/OTS) - A H.I.G. Capital (a továbbiakban "H.I.G."), az 58 milliárd dolláros tőkével rendelkező vezető globális alternatív vagyonkezelő vállalat örömmel jelentette be a H.I.G. Middle Market LBO Fund IV (a továbbiakban "alap") lezárását. Az alap 5,5 milliárd dolláros összevont tőkekötelezettséggel zárt, a 450 millió dolláros társbefektetés külön kezelt számláin felül, ezzel jelentősen meghaladva az eredeti célt.

    Az alap a csapat mélyen gyökerező eredményes teljesítményére fog támaszkodni elsősorban ellenőrző tőkebefektetések végrehajtásával olyan összetett helyzetben lévő amerikai középpiaci vállalatokba, amelyek aszimmetrikus kockázat/nyereség profillal és differenciált értékajánlattal rendelkeznek.

A H.I.G. két társalapítója és vezérigazgatója, Sami Mnaymneh és Tony Tamer a következőképpen nyilatkoztak: "Nagyon örülünk a befektetőinktől érkező folyamatos támogatásnak, amely a H.I.G középpiaci csapatának kiemelkedő teljesítményét és differenciált befektetési szemléletmódját tükrözi. Bízunk benne, hogy egyedülálló platformunk továbbra is megkülönböztet minket e téren."

Keval Patel, a H.I.G. középpiaci vezetője elmondta: "Izgatottan várjuk, hogy ezzel az új alappal a H.I.G. sikeres középpiaci stratégiájára építhessünk. A középpiacra tervezett méretünk és operatív szakértelmünk továbbra is jelentős versenyelőnyt biztosít számunkra, és lehetővé teszi, hogy a makrogazdasági környezettől függetlenül befektetőink jelentős megtérülést érjenek el."

Jordan Peer Griffin, ügyvezető igazgató és globális tőkefelhalmozási vezető hozzátette: "Befektetőink páratlan támogatása sikeres forrásbevonást eredményezett, amit jelentősen túljegyeztek egy nagyon nehéz forrásbevonási környezetben. Ez bizonyítja befektetőink nagyfokú bizalmát a H.I.G.-ben, befektetési stratégiánkban és abban, hogy képesek vagyunk folyamatosan vonzó befektetéseket találni és kiemelkedő hozamokat elérni."

Az alapot a H.I.G. régóta meglévő befektetői bázisa támogatta, de új befektetőket is szívesen láttak a világ különböző részeiről, mint az Egyesült Államokból, Európából, Ázsiából, a Közel-Keletről és Latin-Amerikából. Az alap befektetői intézményi befektetők sokszínű és prominens csoportja, többek között alapítványok, állami és vállalati nyugdíjalapok, tanácsadók, állami befektetési alapok és családi irodák.


Amit a H.I.G. Capitalról tudni érdemes

A H.I.G. Capital a világon vezető alternatív befektetési vállalat, amelynek kezelt tőkéje 58 milliárd dollár.* A vállalat székhelye Miamiban található, de irodája van az Egyesült Államokon belül New Yorkban, Bostonban, Chicagóban, Dallasban, Los Angelesben, San Franciscóban és Atlantában, valamint a nemzetközi leányvállalatoknak Londonban, Hamburgban, Madridban, Milánóban, Párizsban, Bogotában, Rio de Janeiróban és S?o Paulóban. A H.I.G. arra szakosodott, hogy adósság és részvénytőkét nyújtson középpiaci vállalatoknak rugalmas és működésre összpontosító/értéknövelő megközelítést alkalmazva:

     1.    A H.I.G. tőkealapok mind nyereséges, mind alulteljesítő gyártó és szolgáltató vállalkozások vezetői kivásárlásaiba, feltőkésítéseibe és vállalati szétválásaiba fektetnek be.
     2.    A H.I.G. adósságalapok különböző méretű vállalatok elsőbbségi, unitranche és junior adósság finanszírozásába fektetnek be mind elsődleges alapon (közvetlen kibocsátás), mind a másodlagos piacokon. A H.I.G. kezeli a nyilvánosan jegyzett üzletfejlesztési társaságot (BDC), a WhiteHorse Finance-t is.
     3.    A H.I.G. ingatlanalapjai olyan hozzáadott értékkel rendelkező ingatlanokba fektetnek be, amelyek profitálhatnak a fejlett vagyonkezelési gyakorlatból.
     4.    A H.I.G. Infrastructure értéknövelő és "core-plus" befektetésekre összpontosít az infrastrukturális ágazaton belül.

1993-as alapítása óta a H.I.G. több mint 400 vállalatba fektetett be és vállalatot kezelt világszerte. A cég jelenlegi portfóliójában több mint 100 vállalat található, amelyek együttes árbevétele meghaladja az 52 milliárd dollárt. További információért kérjük, keresse fel a H.I.G. weboldalát: www.higcapital.com

* A H.I.G. Capital és leányvállalatai által bevont teljes tőke alapján

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230912502412/hu/

Kapcsolatok
Jordan Peer Griffin
Ügyvezető igazgató
jpeer@higcapital.com

Keval Patel
Vezérigazgató
H.I.G. Middle Market vezető
kpatel@higcapital.com


Forrás: H.I.G. Capital


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.