OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2023. szeptember 27., szerda 11:05

Emlékezés és hálaadás: a jubileumi emlékév keretében kerül sor a második Károli Egyetem Napja rendezvényre
    Budapest, 2023. szeptember 27., szerda (OTS) - Szeptember 30-án, második alkalommal rendezi meg a Károli Gáspár Református Egyetem a Károli Egyetem Napját.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20230927_001.jpg

A Ráday Ház dísztermében összegyűlő Károli Közösség ezen a napon emlékezik törvényi alapításának évfordulójára: az Országgyűlés 1993. október elsejei hatállyal fogadta el azt az előterjesztést, amely az egyetem megalapítását kodifikálta. A rendezvény helyszíne - a tavaly átadott Ráday Ház - a Károli Gáspár Református Egyetem életében szimbolikus: harminc éve, október 11-én tartotta az intézmény első ünnepélyes tanévnyitóját az akkori Ráday Kollégium dísztermében. A kezdetben három karral működő intézmény mára Magyarország 8. legnépszerűbb felsőoktatási intézményévé vált, több mint 8000 hallgatójával a református felsőoktatás zászlóshajója. A Trócsányi László rektor kezdeményezésére szerveződő Károli Egyetem Napja idén az intézmény alapításának 30. évfordulóján, a jubileumi emlékév keretében a hálaadó emlékezés jegyében telik, emellett az egyetem vezetése ezen a napon fejezi ki köszönetét az intézmény hallgatóinak és munkavállalóinak áldozatos munkájáért, az egyetem hírnevét öregbítő szakmai sikerekért, az egyetemi közösség érdekében végzett odaadó és önzetlen munkáért, közösségteremtő tevékenységért.

A Károli Egyetem Napja rendezvényen a Károli Gáspár Református Egyetem munkatársainak kitüntetései mellett, a Károli Egyetem Díszpolgára címek és a Károli Egyetem Támogatói Díjak is ezen a napon kerülnek átadásra.

A Károli Gáspár Református Egyetem Díszpolgára címet idén Kató Béla református lelkész, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke, Nagy János Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár, Szabó Attila jogász, az Alkotmánybíróság kabinetfőnöke és Alexis Rusinek, a Francia Köztársaság tudományos és egyetemközi együttműködésekért felelős attaséja kapja. Tiszteletbeli doktori címet vehet át Varga Attila egyetemi docens, a román Alkotmánybíróság alkotmánybírója kiemelkedő színvonalú alkotmányjogászi munkásságáért és a református szellemiségű felsőoktatási oktatói és kutatói tevékenységéért.
Kató Béla püspök társadalmi szerepvállalásáért, a fiatalok oktatását, nevelését támogató kiállása és közösségmegtartó szolgálata elismeréseképpen részesül a díszpolgári címben.
Nagy János államtitkár, a Károli Gáspár Református Egyetem korábbi hallgatója református közéleti szerepvállalásáért kap elismerést.
Szabó Attila jogász a Károli Gáspár Református Egyetemen kötelékében szerveződő Magyar Jogi Könyvszalon szervezőbizottságában való részvételéért, szakmai támogatásáért kapja a kitüntetést.
Alexis Rusinek attasé a Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar 2023. február 28-án a budapesti Francia Intézetben megrendezett nemzetközi konferenciája sikeréhez való nélkülözhetetlen hozzájárulásáért veheti át az elismerést.

2023-ban Pro Universitate-díjban részesül Homicskó Árpád Olivér, az Állam- és Jogtudományi Kar egyetemi tanára, aki hosszú éveken át lelkiismeretesen, áldozatosan végzett dékánhelyettesi munkájáért, a nemzetközi kapcsolatok ápolásáért és építéséért, a szociális jog területén végzett magas színvonalú kutató munkájáért kapja az elismerést.

Közkapcsolati és Kommunikációs Főigazgatóság
1088 Budapest, Reviczky u. 6.
sajto@kre.hu
www.kre.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.