OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2023. október 2., hétfő 12:13

Magyar fintech megoldás a globális pénzátutalási piacon
    Budapest, 2023. október 2., hétfő (OTS) - A globális pénzátutalási piacon egyedülálló digitális fizetési megoldás fejlesztéséről és bevezetéséről állapodott meg a Peak Hungary, a Columbus Magántőkealap és a fülöp-szigeteki Rizal Commercial Banking Corporation (RCBC).

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231002_001.jpg

A "Fintech Synergy for Overseas filippinos" című dokumentumot a Magyarország és a Fülöp-szigetek közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel 50. évfordulója alkalmából megrendezett eseménysorozat keretében szeptember 27.-én Manilában írták alá a felek: Eugene S. Acevedo, az RCBC elnök-vezérigazgatója, Lito Villanueva, az RCBC ügyvezető alelnöke, innovációs és integrációs vezérigazgatója, Rudas Gábor a Columbus Magántőkealap kezelője, a Carion elnöke és Suppan Márton, a Peak alapító vezérigazgatója.

Az együttműködés révén a világ első olyan megoldása jön létre, amely valós idejű pénzküldést tesz lehetővé európai számláról fülöp-szigeteki bankszámlára. A terv megvalósítására a Peak Hungary és a Columbus Magántőkealap közös vállalatot hoz létre, amely a Peak informatikai infrastruktúrájára és megoldásaira építve fejleszti a különböző pénzügyi szolgáltatásokat és az alkalmazásokat együttműködve fülöp-szigeteki partnerével, az RCBC-vel.

A szolgáltatás első szakasza a tervek szerint a jövő év első negyedében indul Magyarországon. Ennek keretében a külföldön dolgozó filippínó munkavállalók 3 percen belül nyithatják meg számlájukat, a tranzakciók valós időben lebonyolításra kerülnek a szükséges devizakonverzióval együtt. A tervek szerint ezt követően a Peak által fejlesztett mobilapplikációba folyamatosan érkeznek majd egyéb pénzügyi termékek (megtakarítás, biztosítás, hitel stb.), közben a sikeres magyar pilot után Európa egyéb térségeiben is megjelennek a megoldással.

"Az RCBC, a Peak és a Columbus együttműködés újradefiniálja a nemzetközi átutalásokat transznacionális partnerségek létrehozásával, amelyek megmutatják, hogy a digitális banki szolgáltatások jövője egy határok nélküli pénzügyi világ, ahol az emberek képesek elérni rövid és hosszú távú céljaikat, bárhol is legyenek a világban, bármikor, ha szükségesnek tartják azt" - emelte ki Lito Villanueva, az RCBC ügyvezető alelnöke, innovációs és integrációs vezérigazgatója.

"A soha nem látott munkaerő-áramlás új helyzet elé állítja a világot, ami lehetőségek sorát tárja az agilis, gyorsreagálású cégek és a kontinenseken átívelő együttműködések elé. Ilyen lehetőség választ adni a harmadik országból érkező munkavállalók pénzügyi kihívásaira. 10 éves történetünk leggyorsabban létrejött együttműködése a Peak - RCBC - Columbus kooperáció, ez is jól jelzi a hatalmas piaci igényt. A három aláíró fél mellett köszönet illeti a Külgazdasági és Külügyminisztériumot is azért az odaadó munkáért, amellyel támogatják és segítik ezt az interkontinentális együttműködést" - mondta el Suppan Márton, a Peak alapító vezérigazgatója.

"A megállapodással egy ígéretes hazai vállalkozás külföldi piaci terjeszkedését segíti a Columbus Magántőkealap. Az együttműködés rövid időn belül akár az USA piacára is kiterjeszthető" - tette hozzá Rudas Gábor a Columbus Magántőkealap kezelője, a Carion elnöke.


Háttérinformáció

Az RCBC a Fülöp-sziget 5. legnagyobb magántulajdonban lévő univerzális bankja. A leggyorsabban növekvő pénzintézet az országban, amelyet elsősorban digitális megoldásainak, innovatív kezdeményezéseinek és ügyfélközpontú megközelítésének köszönhet.

A Peak az egyik legismertebb magyar fintech, amely prepaid kártyáival vált ismertté a hazai piacon. A Peak Fintech Platform egy felhő alapú, Mesterséges Intelligencia elemeket használó univerzális platform, amely lehetősége kínál pénzintézeteknek és nem pénzügyi vállalatoknak, hogy gyorsan és költséghatékony módon vigyék piacra saját fintech terméküket.

A Columbus - a Carion Csoport, további magánbefektetők és 70 százalékban az Eximbank által finanszírozott magántőkealap - 2019 októberében kezdte meg működését. Jelentős növekedési potenciállal rendelkező közép- és kelet-európai, elsősorban magyar mikro-, kis- és közép-vállalkozások nemzetközi piacra lépését, expanzióját segíti.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.