OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. február 25. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2023. október 9., hétfő 09:27

A Magyar Országos Horgász Szövetség közleménye - Nagy magyar siker Lettországban, a Csónakos Pergető Horgász Világbajnokságon!
    Budapest, 2023. október 9., hétfő (OTS) - 2023. október 05-07. között Lettországban, Rigában került megrendezésre a XIV. Csónakos Pergető Horgász Világbajnokság. Az egyik legnépszerűbb, nem mindennapi időjárási körülmények között megrendezett rablóhalfogó világversenyen a magyar válogatott példátlan sorozattal már harmadszor végzett a dobogón, sőt a párosok versenyében fantasztikus magyar siker, világbajnoki cím született. A pontyfogók közelmúltbeli sikereinek és ezen eredménynek köszönhetően jelenleg Magyarország már a világ éllovasa a sporthorgászatban, mivel egyetlen nemzetnek sincsen ennyi szakágból ennyi szép eredménye az elmúlt 5 évben!

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231009_001.jpg

Az elmúlt évben a XIII. Csónakos Pergető Horgász Világbajnokságot Csehországban rendezték, akkor a magyar válogatott a harmadik helyen végzett, így nagy várakozással tekintett a csapat a versenyre egy újabb szép eredmény megszerzése szándékával. Nem volt egyszerű a képlet, mert a háromnapos versenyt rendkívül nehéz időjárási körülmények, szakadó eső és viharos szél jellemezték. A nehezen elérhető fogások zömét végül az 50-70 cm-es csukák adták, de horogra akadt néhány 25-30 cm-es sügér is.

A szoros, küzdelmes versenyben végül a győztes Lengyelország (42 pont) és az ezüstérmes Ausztria (46 pont) mögött Magyarország a bronzérmes helyen (48 pont) végzett. Még szebbre sikerült a párosok eredménye, ugyanis a Deák Ferenc - Hipszki Róbert páros (13 pont) hatalmas küzdelemben megszerezte a világbajnoki címet, Itt az ezüstérem a Gutscher A. - Schuller F. osztrák páros (15 pont), míg a bronzérem a Kubasiewicz S. - Zardzewialy L. lengyel duó (20 pont) nyakába került. Nemzeti válogatottunk összetétele: Bosánszky Péter szövetségi kapitány, Varga Pál másodkapitány, Rigó Alex csapatvezető; Deák Ferenc, Hipszki Róbert, Herke Zsolt, Szatmári Sándor, Schäffer Károly és Tóth Béla.

A MOHOSZ ezúton is megköszöni a nemzeti-, valamint a "Magyar Csapat" szakszövetségi sporttámogatási rendszer partner minisztériumainak (AM, HM), szervezeteinek és cégeinek a támogatását, továbbá a sikeres lebonyolításban és a nemzeti válogatott felkészülésében közreműködő valamennyi munkatárs, önkéntes segítségét. Minden magyar versenyzőnek és sportvezetőnek szívből gratulálunk az újabb kiemelkedő eredményhez!


     MOHOSZ Elnöksége

Budapest, 2023. október 07.

MOHOSZ - A vizek, a halak, a horgászok érdekében és védelmében!
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.