OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. november 21., kedd 09:15

Vendéglátó Akadémia: máltai ötlettel és partnerrel erősít a Starjobs
    Budapest, 2023. november 21., kedd (OTS) - Együttműködési megállapodást kötött a Starjobs Magyarország és a szállodai munkaerő-közvetítésre szakosodott OZO Group, aminek eredményeként hazai szállodaiparban tapasztalható munkaerőhiányt évtizedek óta bevált máltai gyakorlatok révén enyhíthetik.

    Az együttműködés legfontosabb kezdeményezése egy korszerű "Vendéglátóipari Akadémia" létrehozása, amely a szálloda- és vendéglátóiparban dolgozni kívánó munkavállalókat naprakész, gyakorlati készségekkel ruházza fel. Az ügyfelek kivételes szolgáltatásra, hatékonyságra és költséghatékonyságra számíthatnak, a munkavállalóknak pedig páratlan képzési élményben lesz részük - ígérik a cégek. "Hiszünk abban, hogy egyesítve erőinket új szintre emelhetjük a munkaerő-közvetítési szolgáltatásainkat" - mondta Megyeri Péter, a Starjobs ügyvezető igazgatója. "Mindig olyan partnereket kerestünk, akik hozzánk hasonlóan elkötelezette a kiválóság mellett - tette hozzá Fabio Muscat, az Ozo Group vezérigazgatója. - A Starjobs piaci pozíciója és kiterjedt tapasztalata révén tökéletes partner abban, hogy együtt forradalmasítsuk a szállodai és a vendéglátó-ipari munkaerő-közvetítést."

Az OZO máltai központjában már 20 éve működő "Vendéglátó Akadémián" a szállodaiparban elhelyezkedi kívánó vendégmunkások nemcsak a legfontosabb elméleti ismereteket sajátítják el, de gyakorlati képzést is kapnak. A takarítás helyes módszertanát egy "valódi" szállodai szobában tanulják meg a jelentkezők, és a kiszolgálást is egy "igazi" bárpultban gyakorolhatják - mondta el Szakács Kristóf, az OZO Hungary vezetője, hangsúlyozva, hogy az OZO nem csupán a leendő munkatársak felkészítésében vesz részt, de a szállodák vezetőségével folyamatos kapcsolatban állva követi a kiközvetített munkatársak teljesítményét, és ha szükséges, extra tréningek keretében bővíti ismereteiket.

A Starjobs és az OZO főként harmadik országokból érkező vendégmunkásokat közvetít a magyarországi szállodáknak. A Starjobs Magyarország Kft.-t Budapest Főváros Kormányhivatala 2022-ben minősített kölcsönbeadói nyilvántartásba vette, ami lehetővé teszi, hogy könnyített eljárással toborozzon és foglalkoztasson harmadik országbeli munkavállalókat - emlékeztet Megyeri Péter, hozzátéve: a képzés és a szállodai elhelyezkedési lehetőség természetesen az érdeklődő magyar munkavállalók előtt is nyitva áll.

A külföldi vendégmunkásokra - a magyar gazdaság más ágaihoz hasonlóan - a szálláshely-szolgáltatás és a vendéglátás területén is egyre nagyobb az igény. A statisztikai hivatal adatai szerint 2023 közepén az üres álláshelyek száma megközelítette az 1500-at. Ezt a munkaerőhiányt fogja a tervek szerint mérsékelni a mostani megállapodás, elsősorban a négy-, illetve ötcsillagos szállodai szegmensben. A két cég tervei szerint néhány éven belül 500 főre emelkedik az általuk felkészített és kiközvetített szállodai alkalmazottak száma.

Ezeket az álláshelyeket a szállodák már évek óta nehezen vagy egyáltalán nem tudják betölteni magyar munkavállalókkal, így nincs arról szó, hogy bárki elől elvennék a lehetőséget - hangsúlyozzák a Starjobs és az OZO szakemberei, akiknek meggyőződésük, hogy a külföldi munkavállalók integrációja nem csupán üzleti lehetőség, de egyúttal komoly felelősség is, céljuk, hogy garantáltan megbízható, képzett és ellenőrzött munkaerőt biztosítsanak partnereiknek.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.