OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 26. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. december 19., kedd 13:54

Az Óbudai Egyetem 5 millió forinttal támogatja a Székelyudvarhelyen történt baleset károsultjait és a helyreállítás költségeit
    Budapest, 2023. december 19., kedd (OTS) - Szomorú hírről értesültünk. Összedőlt a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumának egyik épületrésze december 18-án. Több gyerek a romok alá szorult, azonban sikerült kimenteni őket. Az egyik fiút már nem lehetett megmenteni. - Az Óbudai Egyetem ismert arról is, hogy szívünkön viseljük a határon túl élők sorsát, ezért gyorssegélyként 5 millió forintot ajánlunk fel a baleset károsultjainak és az intézmény mielőbbi helyreállítása érdekében - jelentette ki Prof. Dr. Kovács Levente, az egyetem rektora, aki hozzátette: emellett külön számlát nyitottak, amelyre nemcsak az Óbudai Egyetem hallgatóinak és munkatársainak, hanem minden adakozni szándékozó hozzájárulását várják.

    
Egyetemünk minden polgára nevében ezúton is őszinte részvétemet és együttérzésemet fejezem ki a szülőknek, családoknak. Figyelemmel kísérjük továbbá az ellátásra szoruló gyerekek állapotát, és minden tőlünk telhető segítséget igyekszünk megadni a tragédia károsultjai számára - fogalmazott Prof. Dr. Kovács Levente. A rektor kifejtette: 5 millió forintos gyorssegélyt ajánlanak fel, illetve számlát nyitottak, ahová további felajánlásokat várnak. Különösen a szívünkön viseljük a határon túl élő honfitársaink sorsát, szoros kapcsolatot ápolunk a Kárpát-medencében található számos felsőoktatási intézménnyel.
Az anyagi segítségnyújtáson túl az Óbudai Egyetem szerepet kíván vállalni a romeltakarítás és a helyreállítás munkálataiban felajánlva a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Humanitárius műveletek menedzserképzésének szakmai tapasztalatait és más segélyszervezetekkel való közös részvételt. Az Ybl Miklós Építéstudományi Kar oktatóira és hallgatóira az összeomlott kollégium újjáépítésének előkészületeiben számíthatnak a székelyudvarhelyiek - nyilatkozta a rektor megemlítve, hogy a településsel immár évtizedes múltra tekint vissza az együttműködésük. A Székelyudvarhelyi Egyetemi Központban (SZÉK) idén már a tízedik évfolyamon kezdhették meg tanulmányaikat a kihelyezett könnyűipari képzéseinken tanuló hallgatók. A képzés az Erdélyben élő magyar fiatalok számára biztosít lehetőséget a magyar nyelvű oktatásra és ezzel a magyar nyelv és kultúra megőrzésére.

Az Óbudai Egyetem a következő adományszámlára várja a felajánlásokat:
Megnevezés: OE - Adomány
Számla száma: 10300002-13268139-00174902
IBAN száma: HU03103000021326813900174902
Swift kód: MKKBHUHB

    
-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.