OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 26. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. december 22., péntek 09:00

Felvételi-2024: emelt szintű érettségi és ponthatár elérése továbbra is elvárás az Óbudai Egyetemen
    Budapest, 2023. december 22., péntek (OTS) - Az emelt szintű érettségi egy tárgyból és a meghatározott minimum ponthatár elérése továbbra is elvárás az Óbudai Egyetemen - közölte Prof. Dr. Kovács Levente, az intézmény rektora. Mint fogalmazott: a hazai műszaki felsőoktatás egyik vezető intézményeként kiemelten fontosnak tartják a minőségi követelmények megtartását, hiszen hosszú távon így biztosítható, hogy felkészült és jól hasznosítható tudással érkezzenek a munka világába az itt végzett hallgatók.

    A felvételi pontszámítás jelentősen módosul az 2024-es eljárásban - hívta fel a figyelmet Prof. Dr. Kovács Levente, aki nagyon fontos előrelépésnek tartja, hogy a korábbiakhoz képest a felsőoktatási intézmények jóval nagyobb beleszólást kapnak, így eldönthetik, hogy élnek-e a minimum pontszám adásának lehetőségével, illetve az elérhető maximális 500 pont egyötödének, azaz 100 pontnak a tartalmáról is saját hatáskörben határozhatnak.

Az Óbudai Egyetemre felvételizőknek továbbra is el kell érnie egy minimum ponthatárt - ismertette a Szenátus határozatát Prof. Dr. Kovács Levente. Hozzátette: a központi előírások változtak, eszerint a középszintű érettségi a korábbiakhoz képest kisebb, maximum 67% arányban számítható be, amely hozzávetőlegesen 40 ponttal csökkenti a lehetségesen elérhető pontszámot. Az Óbudai Egyetem ennek megfelelőn, a módosításhoz igazodva korrigálta a tavalyi elvárt 280 pontos ponthatárt, amelyeket a különböző képzési területeken 220 és 240 pontban határoztak meg. A gazdaságtudományi és informatikai területen 240, a műszaki és agrárképzéseken 220 pont lesz a minimálisan elvárt ponthatár. A felsőoktatási szakképzésre egységesen 200 vagy annál magasabb pontszámmal lehet bekerülni - tájékoztatott az Óbudai Egyetem rektora.

Az intézmény által adható pontszámokkal az Óbudai Egyetem a minél magasabb színvonalú szakmai és idegen nyelvi tudás megszerzésére kívánja ösztönözni a hozzájuk jelentkezőket - szögezte le Prof. Dr. Kovács Levente. A nyelvtudás igazolása és az emelt szintű érettségi, illetve a versenyeredmények érik a legtöbbet, de plusz pont szerezhető a szaktárgyi előkészítő tanfolyamon való részvételért, illetve a digitális kompetenciákat igazoló tanúsítványok benyújtásával.

A minimum ponthatárokról és az intézményi pontszámokról az alábbi linken olvashatnak részletesebben: https://felveteli.uni-obuda.hu/alapkepzesre-jelentkezem/#pontszamitas
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.