OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 26. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. december 22., péntek 09:12

A Hillstone Networks műszaki igazgatója, Tim Liu elárulja a 2024-es éves kiberbiztonsági trendeket (1. rész)
    Santa Clara, Kalifornia, 2023. december 22., péntek (Business Wire/OTS) - CTO's Corner: Navigálás a fejlődő kiberbiztonság terén Tim Liuval - A Hillstone Networks, a kiberbiztonsági megoldások egyik vezető szolgáltatója közzétette éves áttekintését a CTO's Cornerből. A kiberbiztonsági környezet 2024-ben jelentős változásoknak néz elébe, amelyek kihívásokat és egyben lehetőségeket is jelentenek. Az iparági szakértők több, potenciális fenyegetéseknek teret adó kulcsfontosságú trendet kísérnek szoros figyelemmel, valamint követik az ezeket ellensúlyozó innovatív informatikai stratégiákat. Tim Liu műszaki igazgató elárulta a 2024-es év legfontosabb trendjeit:

    A mesterséges intelligencia (AI) hatása a kiberbiztonságra

A mesterséges intelligencia (AI) elterjedésének felfutása, amelyet a ChatGPT és más mesterséges intelligencia technológiák 2023-as bevezetése gyorsított fel, folytatja a kiberbiztonság átalakítását. Miközben az AI fokozott kreativitással, termelékenységgel és általános munkafolyamat-javításokkal kecsegtet, új fenyegetési tényezőket is bevezet. A mesterséges intelligencia terület "vadnyugati" jellege a még kialakulóban lévő szabályozással párosulva adatbiztonsággal kapcsolatos aggályokat vet fel. A mesterséges intelligencia érzékenysége a kifinomultabb taktikák által lehetővé tett adathalászatra és pszichológiai manipulációra fokozza a kiberbiztonsági környezet összetettségét. Ahogyan a mesterséges intelligencia egyre hozzáférhetőbbé válik, kérdéseket vet fel mind a jó, mind a rosszindulatú célokra való potenciáljával kapcsolatban, ezért körültekintőnek kell lennünk a következményeket illetően.

Felhőbiztonsági kihívások

A felhő alkalmazása továbbra is hajthatatlan, részben a vállalati AI-kezdeményezések igényei miatt. A felhőbiztonsággal és megfelelőségével kapcsolatos megosztott felelősségi modell azonban nem általánosan ismert, különösen C-Suite és Board szinten. Az olyan problémák, mint az árnyékinformatikailag felügyelt felhőpéldányok biztonsági aggályai és a tapasztalt IT-csapatok általi felügyeleti hiányosságok, hozzájárulnak az elhúzódó felhőbiztonsági kihívásokhoz.

Bővülő támadási felületek

Az edge-eszközök elterjedése, beleértve az IoT-eszközöket, az 5G-csatlakozású létesítményeket és a hálózati interfésszel rendelkező elektromos járműveket, gyorsan kiterjeszti a kiberbiztonsági fenyegetéseket. A hagyományos hálózati védelemnek abba az irányba kell fejlődnie, hogy lefedje ezeket az új támadási felületeket és belépési pontokat, ami átfogó megközelítést igényel a kiberbiztonság területén.

A kiberbiztonság emberi tényezője

A mesterséges intelligencia, a felhő és a végpontok középpontjában az emberi tényezők továbbra is uralkodó támadási vektorok maradnak. A kiberbiztonsági incidensek gyakran emberi tevékenységből fakadnak, hangsúlyozva az alapvető biztonsági gyakorlatok fontosságát. A rendszeres frissítések, a személyzet képzése és az óvatos irányítás kiemelkedő fontosságúak a számítógépes fenyegetések elhárításában, egyértelművé téve, hogy a kiberbiztonság éppúgy emberi, mint technológiai probléma.

A digitális bizalom és biztonság átalakulása

Mivel a vállalkozások egyre inkább digitális tranzakciókra támaszkodnak, a digitális bizalom kialakítása és fenntartása elengedhetetlenné vált. A kiberbiztonsági stratégiák hozzájárulnak a digitális bizalom kiépítéséhez, és a holisztikus biztonsági helyzetekre, illetve a fejlődő gyakorlatokra, például biztonsági műveletekre (SecOps) helyezik a hangsúlyt. Az olyan eszközök, mint a SIEM és az XDR, döntő szerepet játszanak a biztonság megsértése előtti állapotból a biztonság megsértése utáni állapotba való elmozdulásban, az észlelésre, a reagálásra és a mérséklésre összpontosítva. Az olyan feltörekvő trendek, mint a SASE és az SSE, tovább hangsúlyozzák az egységes és integrált biztonsági megközelítés szükségességét.

A kiberbiztonsági környezet 2024-ben folyamatos alkalmazkodást és innovációt követel meg. Mivel a technológia példátlan ütemben fejlődik, a szervezeteknek ébernek kell maradniuk, emberközpontú biztonsági intézkedéseket kell előtérbe helyezniük, és holisztikus biztonsági stratégiákat kell alkalmazniuk, hogy hatékonyan eligazodjanak a fejlődő fenyegetési környezetben.

Kellemes ünnepeket kíván a Hillstone Networks!
(folyt.)2023. december 22., péntek 09:12

A Hillstone Networks műszaki igazgatója, Tim Liu elárulja a 2024-es éves kiberbiztonsági trendeket (2. rész)
    Santa Clara, Kalifornia, 2023. december 22., péntek (Business Wire/OTS) -

    Amit a Hillstone Networks-ről tudni kell

A Hillstone Networks vezető szerepet tölt be a kiberbiztonság területén, mélyreható és széleskörű védelmet kínál különböző méretű vállalatok számára, bármilyen munkaterületen a peremeszközöktől kezdve (edge computing) a felhőig. A Hillstone Networks integratív kiberbiztonsági megoldása világszerte több mint 26 000 vállalkozás számára biztosít lefedettséget, ellenőrzést és konszolidációt. www.hillstonenet.com.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20231221972493/hu/

Contacts
Zeyao Hu
+1 4085086750
inquiry@hillstonenet.com


Forrás: Hillstone Networks


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.