OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 26. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. január 8., hétfő 14:15

Az Óbudai Egyetem folytatja adománygyűjtését a székelyudvarhelyi károsultak megsegítésére
    Budapest, 2024. január 8., hétfő (OTS) - Az Óbudai Egyetem által még decemberben felajánlott 5 millió forint mellé további kétmillió forint gyűlt eddig össze a munkatársak, külsős magánszemélyek, cégek felajánlásával és alapítványi adománnyal a székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium kollégiumában történt súlyos baleset áldozatainak, családtagjainak, illetve az épület helyreállítási költségeinek támogatása érdekében - tudatta Prof. Dr. Kovács Levente, az egyetem rektora. Hozzátette: a gyűjtést tovább folytatják, de a pénzügyi segítség kiegészül oktatóiknak és hallgatóiknak a helyreállítási munkákban való aktív részvételével.

    Az Óbudai Egyetem a tavaly decemberi Székelyudvarhelyen történt tragédia áldozatainak megsegítésére és a károk enyhítésére az elsők között tett felajánlást, és indított jótékonysági gyűjtést. Kezdeményezésünk sikeresnek és példamutatónak bizonyult - közölte Prof. Dr. Kovács Levente. Az adományszámlára az egyetem közel ötven munkatársa 700 ezer forintot utalt, de érkezett felajánlás külsős magánszemélyektől cégektől és egy alapítványtól további mintegy 1,3 millió forint értékben - tájékoztatott a rektor megemlítve, hogy a pénzösszegeket maradéktalanul átutalták a székelyudvarhelyi gimnázium alapítványának számlájára.
Az egyetem vezetése úgy döntött, hogy a gyűjtést folytatja annak érdekében, hogy a székelyudvarhelyi középiskolai kollégium helyreállítása minél előbb megvalósulhasson. Az Óbudai Egyetem rektora bízik benne, hogy az ismételt felhívásuk eredményeként további összegekkel tudják támogatni a tragédia áldozatait, az érintett családokat és a munkálatok megkezdését.

A pénzügyi segítségnyújtás mellett hallgatók helyszíni részvételével további támogatást is szervez az egyetem. A Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar Humanitárius műveletek menedzserképzésének szakmai tapasztalataira, valamint az Ybl Miklós Építéstudományi Kar oktatóira és hallgatóira az összeomlott kollégium újjáépítésének előkészületeiben számíthatnak a székelyudvarhelyiek - nyilatkozta a rektor.

Az Óbudai Egyetem a következő adományszámlára várja a felajánlásokat:
Megnevezés: OE - Adomány
Számla száma: 10300002-13268139-00174902
IBAN száma: HU03103000021326813900174902
Swift kód: MKKBHUHB

Budapest, 2024. január 8.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.