OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 26. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2024. január 9., kedd 09:45

A Károli Gáspár Református Egyetem a 24. Educatio Kiállításon
    Budapest, 2024. január 9., kedd (OTS) - Idén megújult arculattal várja az érdeklődőket Magyarország 7. legnépszerűbb felsőoktatási intézménye, a Károli Gáspár Református Egyetem a 24. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon 2024. január 11-13. között. A Károli standja (HF05) a színpad mellett várja a kiállításra látogatókat mindhárom nap 10 órától 17 óráig.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240109_001.jpg

A Károli Budapest jó nevű egyeteme, melynek öt karán több mint nyolcezer hallgató tanul: a HVG Diploma 2024 felsőoktatási rangsor alapján a Károli Gáspár Református Egyetem a 7. legjobb a 25 rangsorolt magyarországi felsőoktatási intézmény közül. A Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar az összesített kari rangsorban az 5. helyen végzett és a 2. legjobb bölcsészkarként működik az országban. A tudományos fokozattal rendelkező oktatók arányát tekintve az egyetem a 2. legjobb felsőoktatási intézmény, az oktatói kiválósági rangsorban pedig az 5. helyen áll. Az Állam- és Jogtudományi Kar a hallgatók kiválósága alapján az 5., a felvettek pontátlaga alapján a 3. legjobb kar a jogi képzésterületi rangsorban.

Az elmúlt évekhez hasonlóan az egyetem standjánál az Állam- és Jogtudományi Kar, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar, a Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar, a Hittudományi Kar és a Pedagógiai Kar oktatói és hallgatói várják az érdeklődőket, akik az egyes szakokkal kapcsolatos tudnivalókról, az egyetemi hallgatói életről adnak részletes tájékoztatást.
A továbbtanulás előtt állók az egyetem új képzéseiről is első kézből informálódhatnak a rendezvényen: 2024 szeptemberétől a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon elindul a népszerű Keleti nyelvek és kultúrák alapképzési szak koreai szakiránya. A kar továbbá a Filozófia mesterképzési szakkal, valamit a Pszichológiai Doktori Iskolával bővíti képzési palettáját. A Gazdaságtudományi, Egészségtudományi és Szociális Kar képzési spektruma a Rekreáció és életmód alapképzési szakkal egészül ki.
A Tanulmányi Osztály munkatársai a felvételivel és az intézményi pontokkal kapcsolatban felmerülő kérdések megválaszolásában állnak az érdeklődők rendelkezésére és teljes körű tájékoztatást adnak az intézményben elérhető ösztöndíj-lehetőségekről, kollégiumi elhelyezésről, a különböző támogatásokról, juttatásokról.

A minőségi oktatás és a jó közösségi élet fontosságát járja körül a Minőség. Közösség. KÁROLI. címmel, Trócsányi László rektor részvételével zajló pódiumbeszélgetés a kiállítás színpadán január 11-én, csütörtökön 12 órakor. Az elmúlt évben megélénkült egyetemi sportéletről, a megalakult Károli Sportegyesületről hallhatnak beszélgetést Sárfalvi Péter világ- és Európa-bajnok, kétszeres olimpikon öttusázó, a Károli Sportiroda igazgatójával és meghívott vendégeivel, többek között egyetemünk pszichológia szakos hallgatójával, az olimpikon, világbajnoki bronzérmes ritmikus tornász, kétszeres Egyetemi Világjátékok aranyérmes Pigniczki Fannival. A beszélgetést Gyenesei Leila világ- és Európa-bajnok öttusázó és sportriporter, az egyetem korábbi joghallgatója moderálja január 12-én, pénteken 15 órakor. Az egyetemi Sportiroda munkatársai mindhárom nap tájékoztatást adnak az egyetemi sportéletről, sportolási lehetőségekről: a Károli Gáspár Református Egyetem a Magyar Olimpiai Bizottsággal tavaly aláírt megállapodásnak köszönhetően élsportolóbarát egyetemként támogatja a sportolókat, hogy ne kelljen választaniuk a sport és a tanulás között.

A magyar felsőoktatás legjelentősebb szakmai seregszemléjén kiemelt szerepet kap a tehetséggondozás fórumainak bemutatása, így a felvételi előtt állók megismerkedhetnek az egyetem szakkollégiumaival is: a Benda Kálmán Bölcsészet- és Társadalomtudományi Szakkollégium, a Bocskai István Jog- és Társadalomtudományi Szakkollégium, valamint a Károli Interdiszciplináris Akadémia január 13-án szombaton 13 órától várja az érdeklődőket a kiállítási színpadon. A beszélgetés során bemutatkozik a Károli Junior Akadémia is, melynek programja remek lehetőséget kínál a még hezitáló középiskolás diákoknak. Az akadémia négy alkalmas kurzusainak résztvevői betekintést nyerhetnek a Károli mindennapjaiba, találkozhatnak az oktatókkal, hallgatókkal és az egyetemi karok által indított képzésekhez kapcsolódó alapismereteket szerezhetnek. A kurzusok eredményes elvégzése esetén a résztvevők 100 intézményi pontot szerezhetnek a felsőfokú felvételi eljárás során, ha a Károlira jelentkeznek.

2023-ban számos nagyszabású rendezvény keretében emlékezett meg a Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 30. évfordulójáról. A református felsőoktatás gyökereire való emlékezés, az intézményt létrehívó lelkület és küldetéstudat megerősítésével az egyetem folytatja minőségi, széles körű nevelési, oktatási tevékenységét. A családias környezetben, szakmai és lelki bázisként működő intézmény a fővárosi és vidéki képzési helyszínek mellett határon túli képzési helyszínekkel is várja leendő hallgatóit.

Kommunikációs Osztály
1088 Budapest, Reviczky u. 6.
sajto@kre.hu
www.kre.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.