OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 26. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. január 10., szerda 09:16

Az Óbudai Egyetem az Educatio kiállításon
    Budapest, 2024. január 10., szerda (OTS) - A felvételi előtt álló fiatalok teljes körű tájékoztatást kaphatnak az Óbudai Egyetem (ÓE) képzéseiről, a most induló új szakokról a 24. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet január 11-13. között rendeznek meg a Hungexpo A csarnokában. Az ÓE standján többek között robottechnológiai bemutatóval, e-sport-ponttal, nyereményjátékkal fogadják a látogatókat.  A rendezvény teljes időszaka alatt hallgatók és oktatók segítik az eligazodást az új pontszámítás szabályai, valamint a képzések nyújtotta lehetőségek között.

    A háromnapos felsőoktatási seregszemlén az Óbudai Egyetem standjánál a műszaki és gazdasági pályák iránt érdeklődő érettségi, illetve felvételi előtt álló fiatalokat várják. A továbbtanulni szándékozók megismerhetik az egyetem hét karának képzéseit, az elhelyezkedési lehetőségeket. A rendezvényen oktatók és hallgatók nyújtanak információt a szakokról, a most bevezetett új pontszámítási rendszerről, a gyakorlatorientált képzésről, az ösztöndíj-, valamint a kollégiumi lehetőségekről, saját tapasztalataikról és a közösségi életről. Az érdeklődőket a bejáratnál a "mini buli passzázsában" DJ-vel, meleg teával és ropogtatni valóval várják az ÓE hallgatói.

Az oktatás gyakorlati, kézzel fogható eredményeiből is tartanak bemutatót. A látogatók egyúttal megismerkedhetnek az idegen nyelvi képzésekkel. A felvételire készülők kérdéseket tehetnek fel az egyetem 21 alap- és 23 mesterszakjáról, amelyek közül több angol nyelven is felvehető. Tájékozódhatnak a duális és kooperatív képzési formákról, a különböző munkarendben folyó képzésekről.

Az új tanévtől új szakok is indulnak. Székesfehérváron sportközgazdász mesterképzés, Budapesten többek közt kiberbiztonsági mérnöki képzés alapszakon, marketing (angol nyelven is), környezetmérnöki, infrastruktúra-építőmérnöki, adattudományi mérnöki mesterszakon. Minderről bővebben Dr. habil Rácz Ervin oktatási rektorhelyettes tart előadást január 12-én 13 órától, a kiállítás színpadán.

A diákok a kiállításon megtudhatják azt is, számukra milyen fejlődési lehetőséget kínál az egyetem tőketársasága és tudományos innovációs parkjai.
Magyarország egyik legnagyobb felsőoktatási intézményében mintegy 12 ezer hallgató végzi tanulmányait budapesti és több vidéki campuson. A magyar mérnökök egyharmada az Óbudai Egyetemen szerzi meg diplomáját, és a tanulmányaik befejezését követően szinte azonnal el tudnak helyezkedni szakterületükön.

Az Óbudai Egyetem az A pavilon HF01-es standhelyen várja az érdeklődőket mindhárom napon, 10-től 17 óráig. A regisztráció ingyenes, de a belépéshez regisztrálni kell a www.educatioexpo.hu/regisztracio oldalon. Az új pontszámításról bővebben honlapunkon találnak (https://felveteli.uni-obuda.hu/) információt, és ott pontkalkulátor is segíti az előzetes https://felveteli.uni-obuda.hu/kalkulator/ pontszámítást.

Budapest, 2024. január 10.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.