OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 26. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. január 16., kedd 11:30

Aláírásgyűjtésbe kezdett a Közösen Csepelért Polgári Egyesület a csepeli HÉV-ért
    Budapest, 2024. január 16., kedd (OTS) - Petíció indít a Közösen Csepelért Polgári Egyesület a csepeli HÉV-ért. Mint írják, az elmúlt hetek megmutatták: nagypolitikai küzdelmek áldozatául eshet 50 ezer csepeli család legfontosabb közlekedési eszköze, a csepeli HÉV. Ez ellen pedig közösen kell fellépni.

    Ahogy fogalmaznak, a csepeli HÉV, ha néha döcögősen is, de hosszú évtizedek óta hűségesen szolgálja a Csepelen élők mindennapjait. "Nekünk, csepelieknek létkérdés, hogy a jövőben is változatlan feltételek mellett, zavartalanul használhassuk a HÉV-et! A Fővárosi Önkormányzat és a Közlekedési Minisztérium elhúzódó vitája azonban mindezt veszélybe sodorhatja."

Petíciójuk szerint a csepeli az egyetlenegy olyan budapesti HÉV-vonal, amely el sem hagyja Budapest közigazgatási határát, minden egyes kilométere a főváros tömegközlekedésének szerves része. "Igazságtalan és elfogadhatatlan lenne, ha a jövőben a csepeliek nem használhatnák ugyanúgy Budapest-bérlettel a HÉV-et, mint eddig!"

Csepel lakossága nevében arra kérik - világnézettől és pártszimpátiától függetlenül - a főváros és a minisztérium vezetését, hogy haladéktalanul üljenek le egymással a tárgyalóasztalhoz, és felelős módon állapodjanak meg a megoldásról a csepeli HÉV és az itt élő emberek érdekében.

Mint írják, ha ez nem történik meg, több tízezer csepeli család mindennapi utazása, munkába, iskolába járása lehetetlenülhet el vagy drágulhat meg drasztikusan, sőt már a jelenlegi elhúzódó bizonytalanság is hatalmas károkat okoz. A csepeli HÉV és az agglomerációs buszjáratok biztonságos és megfizethető működése nem politikai kérdés, hanem az itt élők közös érdeke.

Arra kérnek minden csepeli pártot és civil szervezetet is, hogy csatlakozzanak a közös petícióhoz!

A petíció teljes szövege az alábbi linken:
https://www.kozosenacsepelihevert.hu/?fbclid=IwAR3wY5r6qbzeM-bq1p2g9KgCYC9wADL6mNBuN4mI-Uli4lXbrlhikZIKLcY
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.