OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 26. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. január 24., szerda 13:06

Tartós együttműködés az innovatív és fenntartható horgászati célú halgazdálkodás érdekében
    Budapest, 2024. január 24., szerda (OTS) - A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) és a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) fontos felsővezetői egyeztetést tartott, melynek egyik kiemelt témája a jogelőd Szent István Egyetem és a MOHOSZ között      2015-ben megkötött együttműködési megállapodás tervezett megújítása, megerősítése volt.

    A felek az oktatás-képzés témakörben megvitatták a 2024 tavaszán induló, a MATE és a Debreceni Egyetem által gesztorált horgászvezető szakirányú továbbképzés feladatait, valamint tárgyaltak egy középfokú horgászati szakember képzés alapításáról és indításáról, egyben megvizsgálva az összefüggéseket a jelenlegi tógazda-tanfolyamokkal.

Szóba került a Nemzeti Horgászturisztikai Stratégia végrehajtásában a MATE lehetséges részvételének és szerepének áttekintése, az agárdi székhelyű tanszék feladatkörének közösen támogatott bővítése és a MAHOP Plusz forrásainak okszerű, koordinált felhasználása.

Szintén szerepelt a témák között a MOHOSZ országos kecsege-programja, a balatoni kövezések monitorozása, a Velencei-tó vízpótlása, egy automatizált vízminőségi monitoring rendszer kialakítása, az etetőanyagok, csalik akkreditált minősítése, a "Halbarát" védjegy/logo kritériumrendszerének kimunkálása, kapcsoltan a folyamatban lévő halegészségügyi kutatások keretében probiotikum / antiobiotikum / egyéb gyógyszer célzott beviteli lehetőségei pl. bojli segítségével, valamint a korábban közösen meghatározott "standard" és "preferált" őshonos halfajok szaporítási, nevelési technológiáinak további fejlesztése.

Az egyeztetés záró részében szó volt a közös érintettségű rendezvényekről, valamint a tervezett közös pályázatokról is.

A találkozón dr. Gyuricza Csaba rektor, dr. Kriszt Balázs, a MATE Akvakultúra és Környezetbiztonsági Intézet igazgatója, dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő, a Magyar Országos Horgász Szövetség elnöke, valamint dr. Dérer István, a MOHOSZ Országos Horgászszervezeti Szolgáltató Központ főigazgatója vett részt.

Budapest, 2024.01.23.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.