OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 26. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. január 24., szerda 14:35

Emelkedett az üzleti víz- és csatornadíj, a lakossági díjak változatlanok
    Budapest, 2024. január 24., szerda (OTS) - A Fővárosi Vízművek szolgáltatási területén is magasabb víziközmű-szolgáltatási díjat kell fizetniük az üzleti fogyasztóknak.

    A nem lakossági fogyasztókra az Energiaügyi Minisztérium 25/2023. (XII. 13.) számú rendelete értelmében Magyarország minden településén, így Budapesten is a lakosságinál magasabb víz- és csatornadíjak vonatkoznak. A miniszter az ületi vízdíjat köbméterenként országszerte egységesen 731,52 forintban, a rájuk vonatkozó alapdíjakat pedig az átfolyási átmérőtől függően havi 1.068 és 774.261 forint közötti összegben határozta meg. A nem lakossági fogyasztók díjait 2024. január 1-jétől kötelező alkalmazniuk a víziközmű-szolgáltatóknak.

A fogyasztásarányos vízdíj Budapesten a lakosság számára változatlanul 218,90 forint köbméterenként.

A szennyvízelvezetés díja minden fogyasztó számára a fenti díjakon túl fizetendő. Ez a nem lakossági ügyfelek esetében országosan egységesen köbméterenként 1.187,87 forint csatornahasználati díjat és 51 forint vízterhelési díjat, valamint az átfolyási mérő átmérőjétől függően bekötésenként 2.109 és 1.529.394 forint közötti alapdíjat jelent 2024. január 1-jétől.

A lakosság a szennyvízelvezetési szolgáltatást is változatlanul a 2013-ban megállapított tarifákon veheti igénybe.

Honlapunkon mind a lakossági, mind az üzleti díjszabások elérhetőek a https://www.vizmuvek.hu/hu/kezdolap/informaciok/dijszabasok/dijszabasok menüpontban.

Fővárosi Vízművek
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.