OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 26. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2024. január 25., csütörtök 12:05

"Adathalászok vették célba az autópályamatrica-vásárlókat"
    Budapest, 2024. január 25., csütörtök (OTS) - Január az éves országos és éves vármegyei autópálya matricák lejáratának és megújításának hónapja, fokozott érdeklődés és forgalom tapasztalható, ez pedig az adathalászok érdeklődését is felkeltette - figyelmeztet az autovignet.hu

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240125_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240125_002.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240125_003.jpg

Ha nem figyelünk, könnyen megszerezhetik a hozzáférést bankszámlánkhoz. Jelen esetben az MBH Bank, a MagNet Bank, a Gránit Bank, az OTP Bank és az Oberbank ügyfeleire leselkednek.

Adathalászok lemásolták az egyik hivatalos e-matrica viszonteladó weboldalát és az eredetihez hasonló domaineken hirdetik. Az alapvető mezők kitöltése után egy bankválasztó oldalra irányítanak, ahol a belépési adatokat nem a bank oldalára, hanem a bűnözök részére írjuk be. Ezzel egyidőben betöltik az adatokat a bank oldalára is, ezáltal a gyanútlan felhasználó a kétlépcsős belépési hitelesítési kérést is megkapja, amit aztán szintén a csalók részére ad át - átengedve a hozzáférést a bankszámlához.

A helyzetet bonyolítja, hogy ún. cloaking technikát alkalmazva két különböző oldalt jelenítenek meg, mást látnak a hirdetésre kattintók, mást a weboldalt közvetlenül meglátogatók (utóbbiak egy ártalmatlan oldalra jutnak).

A hirdetések bejelenthetőek az alábbi linkekre kattintva:

https://adstransparency.google.com/?region=anywhere&domain=huvignette.info
https://adstransparency.google.com/?region=anywhere&domain=thevignette.info

A mellékelt képeken látható az átverés.

A jelenség nem csupán az online matricaértékesítésbe vetett bizalom aláásására, hanem számottevő anyagi kár okozására is alkalmas, ezért kiemelten fontos, hogy e-matrica vásárlása előtt ellenőrizzük az eladót. Online értékesítésre kizárólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt., a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és engedélyezett viszonteladói jogosultak.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.