OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 26. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. február 8., csütörtök 10:01

Farsang, Sárkány éve, Valentin-nap - Néprajzi Múzeum
    Budapest, 2024. február 8., csütörtök (OTS) - Elérkezett a február, itt a farsang! A Néprajzi Múzeum sem feledkezett meg erről! A farsang háromkirályok napjától (január 6.) hamvazószerdáig tartó időszak, a hagyományos paraszti kultúrában a szórakozás, a felszabadultság és a kevesebb fizikai munkával terhelt hétköznapok ideje.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240208_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240208_002.jpg

A múzeum február 10-én izgalmas tematikus foglalkozásra várja a családokat Húzzuk meg a farsang farkát címen. Mégis mire lehet számítani a programot illetően? Zenére, táncra, hangoskodásra, mókára, kacagásra, felfelfedezésre, megismerésre! Nincs is jobb módja a tél elűzésének!

MÉTA matiné - Húzzuk meg a farsang farkát! | Néprajzi Múzeum (https://neprajz.hu/programok/csaladi-programok/2024/meta-matine---huzzuk-meg-a-farsang-farkat-0210.


A héten, szintén február 10-én, kezdődik a sárkány éve. A sárkány erőt, bátorságot, önbizalmat, kitartást szimbolizál. Milyen formában jelenik meg ez a szimbólum a Néprajzi Múzeum Gyűjteményében?  Kutass a Motívumalkotó alkalmazásban és figyeld a múzeum Facebook és Instagram oldalát, ahol a holdújév alkalmából a sárkány mitikus és szimbolikus alakja kerül fókuszba.

Motívumalkotó (https://motivumalkoto.neprajz.hu/)


Február 14-én pedig, Valentin-nap alkalmából indul A nagy szív-vadászat, Tematikus kurátori tárlatvezetés a Kerámiatérben. Mitől ruházunk fel romantikus érzelmekkel egy tárgyat? A hozzá fűződő kedves emlékek, netán a külleme miatt? Pusztán a forma, díszítés kelthet-e bennünk pozitív érzéseket? Lehet-e a tárgyaknak romantikája? Ezekre a kérdésekre keresik majd a választ a résztvevők a Kerámiatér több mint 4000 tárgya között sétálva, miközben persze - sok más mellett - szemügyre veszik a kerámiák szív alakú díszítményeit is.

A nagy SZÍV-vadászat - Tematikus kurátori tárlatvezetés a Kerámiatérben | Néprajzi Múzeum (https://neprajz.hu/programok/tarlatvezetesek/2024/februar/a-nagy-sziv-vadaszat-0211.html)
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.