OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 26. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. február 12., hétfő 09:17

Újabb legendás közkincs
    Budapest, 2024. február 12., hétfő (OTS) - A Bugatti Type 35B után egy 1965-ös AC Cobra Shelby 427 legendás versenyautó is kiállításra került a dörgicsei Kaáli Autó-Motor Múzeumban.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240212_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240212_002.jpg

A világ egyik leglátványosabb járművének számító versenyautót az amerikai Caroll Shelby (1923-2012) álmodta meg. A hét literes, 525 lóerős, V8-as Ford motorral felszerelt, versenyparipa akár 300 km/óra sebességre is képes. Az elején lévő hatalmas, jellegzetes légbeömlő nyílása és a cicoma nélküli, letisztult, különleges karosszériája teszi egyedivé és klasszikussá. Dohogó, elképesztő motorhangja pedig felejthetetlen élményt nyújt.

A 24 órás Le Mans és más versenyek győztes Cobra Shelby autóit, melyeket restauráltak, már csak szerencsés kevesek láthatják, többségük magángyűjteménybe került. Ezért a kaliforniai Superformance vállalat Cobra Shelby licenc alapján limitált számban még a mai napig is gyárt belőlük. A múzeumunkba most érkezett versenyautót is itt gyártották 2017-ben, ami teljesen megegyezik az 1965 augusztus 6.-án forgalomba helyezett eredeti példánnyal.

"Az új jövevény gyűjteményünk egyik ékköve lett és egy földig érő amerikai zászló, valamint egy régi GULF benzinkút társaságában tettük közkinccsé" - magyarázta Kaáli Géza professzor, a múzeum alapítója.

30 251 1360
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.