OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 26. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. február 27., kedd 15:30

Kovács Leventét választották az Óbudai Egyetem rektorává
    Budapest, 2024. február 27., kedd (OTS) - Az Óbudai Egyetem Szenátusa 2024. február 26-i ülésén - titkos szavazáson - egyhangúlag támogatta Prof. Dr. Kovács Levente rektori pályázatát. A fenntartói jogokat gyakorló Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriuma a szenátusi döntést február 27-i ülésén egyhangúlag hagyta jóvá. A kinevezési folyamat a köztársasági elnök általi kinevezéssel zárul le. Prof. Dr. Kovács Levente 2019 óta vezeti az intézményt, jelen rektori kinevezése ötéves időtartamra, 2029-ig szól - tájékoztatott Dr. Cser-Palkovics András kuratóriumi elnök.

    
     A Rudolf Kalman Óbudai Egyetemért Alapítvány kuratóriuma által kiírt pályázati felhívására egy pályamű érkezett a december végi határidő lejártáig - tájékoztatott Dr. Cser-Palkovics András. Megjegyezte: a pályázatot az egyetem munkatársai és döntéshozó fórumai megismerték, azt egyhangúlag támogatták. Az egyetemi autonómia elvárásainak megfelelően, a fenntartó alapítvány elfogadta és jóváhagyta a Szenátus döntését, és így a következő öt évben ismét Prof. Dr. Kovács Levente irányítja az Óbudai Egyetemet biztosítva az intézmény nyugodt és kiegyensúlyozott működését - tette hozzá Dr. Cser-Palkovics András.
Prof. Dr. Kovács Levente rektori pályázatát ismertetve elmondta, hogy legfontosabb feladat a 2029-ig tartó időszakban az elért eredmények stabilizálása, az adminisztrációs folyamatok hatékonyságának növelése, a növekedési pálya fenntartása, előrelépés a tehetséggondozás területén, a nemzetközi reputáció erősítése, valamint a kutatásfejlesztési aktivitás növelése pályázatokkal, növekedő ipari bevételekkel, valamint a science parkok megépítésével és az innovációs szemlélet kialakításával.
Az Óbudai Egyetem az ország egyik legfiatalabb egyeteme, idén ünnepli alapításának 15. évfordulóját, bár jogelőd felsőoktatási intézményként 145 éves múlttal rendelkezik - hangsúlyozta a szenátusi döntést és kuratóriumi jóváhagyást követően Prof. Dr. Kovács Levente. Mint fogalmazott: az elmúlt öt évben kiemelt feladat volt az Óbudai Egyetem képzési portfóliójának szélesítése és tudományos alapjainak megerősítése. A következő öt évben mindent megtesznek annak érdekében, hogy műszaki területen továbbra is meghatározó felsőoktatási intézmény legyen az Óbudai Egyetem hazai és régiós szinten.
A rektorválasztás szabályai szerint az eljárás a köztársasági elnök általi kinevezéssel zárul, az új rektori ciklus 2024. július 15-ével veszi kezdetét.

    
-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.