OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 26. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. március 1., péntek 10:30

Japán konferenciát rendezett Ukrajna gazdasági növekedésének és helyreállításának fellendítésére
    Tokió, 2024. március 1., péntek (Business Wire/OTS) - Háromszáz kormányzati tisztviselő és üzleti képviselő gyűlt össze, hogy kimutassa Japán Ukrajna helyreállítása mellett szóló támogatását - Február 19-én a gazdasági növekedés és újjáépítés előmozdítása érdekében Japán és Ukrajna kormányának képviselői, valamint üzleti szervezetek a tokiói Japán-Ukrajna Konferencián gyűltek össze

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20240229636090/hu/

A Kishida Fumio japán miniszterelnök vezette japán kormánydelegáció az állami és magánszektor között kötött partnerség révén hosszú távú támogatást ígért Ukrajna helyreállításához. A Denys Shmyhal ukrán miniszterelnök által vezetett ukrán delegáció megköszönte Japán segítségét, és felkérte a japán vállalkozásokat, hogy fektessenek be Ukrajna újjáépítésébe. Mindegyik delegáció több mint 100 kormányzati és vállalati tisztviselőből állt. A konferencián összesen mintegy 300 ember és 130 vállalat vett részt. A két kormány megállapodott abban, hogy együttműködésük hét kulcsfontosságú területre terjed ki: taposóaknák felderítése és törmelékmentesítése, humanitárius segítségnyújtás és megélhetési újjáépítés, mezőgazdasági fejlesztés, biotechnológia, digitális és információs technológia, közlekedési és energetikai infrastruktúra, valamint korrupcióellenes és kormányzást erősítő intézkedések.

Kishida kormányfő vitaindító beszédében a "jövőbe való befektetésnek" minősítette Ukrajna felépülésének támogatását a folyamatban lévő háborúból, és felszólította a nemzetközi közösséget, hogy járuljanak hozzá ehhez. "Japán állami és magánszektorai mind együtt fognak működni egy igazi japán megközelítésen keresztül, felhasználva Japán háború utáni és katasztrófa-újjáépítési erőfeszítésekből származó ismereteit" - hangzott el beszédében. "A gazdasági újjáépítés előmozdítása azonban nem csupán Ukrajna jövőjébe, hanem Japánba és az egész világba való befektetés is egyben." Új kezdeményezéseket vázolt fel Japán állami és magánszektora számára Ukrajna támogatására. Kishida azt is bejelentette, hogy Japán megkönnyíti a belépési vízumkövetelményeket azon ukrán állampolgárok számára, akik részt vesznek a japán-ukrán együttműködési projektekben.

Shmyhal miniszterelnök köszönetet mondott Japánnak a folyamatban lévő segítségéért, Kishida kormányfőnek pedig a 2023-as ukrajnai látogatásáért. Hozzátette: "A mai konferencia lesz a következő lépés a két ország kapcsolatának továbbfejlesztése felé". Shmyhal megemlítette a japán vállalatok eddigi pénzügyi sikerét Ukrajnában, és felkérte a vállalkozásokat, hogy ruházzanak be a közelgő "ukrán gazdasági csodába". Kiemelte, hogy az olyan kulcsfontosságú ágazatok, mint az energia, a mezőgazdaság és az infrastruktúra erőteljes növekedési potenciállal rendelkező, kiemelkedő befektetési lehetőségeket kínálnak.

Mindkét vezető hangsúlyozta az együttműködés iránti elkötelezettségét, valamint a magánszektor fontosságát Ukrajna újjáépítésében.

A konferencia 56 dokumentum bejelentését eredményezte, kormányközi megállapodásokat is beleértve. A két kormány aláírta a kettős adóztatás megszüntetéséről szóló egyezményt, amely támogatni fogja a japán vállalatokat az ukrajnai beruházásokban. Megállapodást írtak alá a kétoldalú jóváírásról, jegyzéket váltottak a sürgősségi helyreállítási segélyről, és ígéretet tettek arra, hogy az oktatás és a technológia területén is együttműködnek.

Egyéb dokumentumok között szerepeltek kormányzati szervek, valamint egyéni vállalkozások és gazdasági szervezetek közötti ügyletek. A japán vállalatok többek között az energetikai létesítmények fejlesztéséről, az infrastruktúra újjáépítéséről, és a taposóaknák eltávolításáról szóló megállapodásokat írtak alá ukrán vállalatokkal és kormányzati szervekkel.

A 2022 februári orosz invázió óta Japán következetesen humanitárius segítséget és egyéb segítséget nyújtott Ukrajnának. A konferencián bejelentett állami és magánszektor közötti partnerség révén Japán azt tervezi, hogy technológiai szakértelmét és a katasztrófa utáni helyreállítás és újjáépítés terén szerzett tapasztalatát Ukrajna támogatásának megerősítésére használhatja.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20240229636090/hu/

Kapcsolat
Külügyminisztérium
+81-(0)3-3580-3311


Forrás: Ministry of Foreign Affairs of Japan

E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.