OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 26. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2024. március 22., péntek 09:13

Houdinire emlékezünk - 150 éve született Harry Houdini az Erzsébetvárosban!
    Budapest, 2024. március 22., péntek (OTS) - 2024. március 24-én ünnepeljük Harry Houdini, a magyar származású világhírű szabadulóművész születésének 150. évfordulóját.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240322_001.jpg

A Weisz Erikként, 1874-ben, az egykori budapesti Rákos-árok utcában (mai Csengery utca) anyakönyvezett gyermek 4 évesen szüleivel Amerikába emigrált.

Időközben nevét Harry Houdini-re változtatva, a szabadulóművészet magasiskoláját képviselte 52 éves koráig, ugyanis 1926 Október 31-én, Halloween ünnepén, egy alattomos támadás következtében életét vesztette.150 év elteltével a Houdini név ikonná vált, a szabadság és a leleményesség jelképévé lett világszerte. Emlékét a David Merlini által létrehozott House of Houdini őrzi a budai Várban.

A nyilvános ünnepi megemlékezés az egykori szülőhelyén, a VII kerületben, a Csengery utca - Dob utca sarkán lesz március 24-én, vasárnap, délutáni 4 órakor.

Sajtókapcsolat - Regisztráció

The House of Houdini

061-9518066
press@houseofhoudinibudapest.com
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.