OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. június 23. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)
2024. május 7., kedd 15:08

A világ élvonalába tartozó művészeket hozza el Magyarországra a Margitszigeti Színház (1. rész)
    Budapest, 2024. május 7., kedd (OTS) - Május 7-én megtartotta évadnyitó sajtótájékoztatóját a Margitszigeti Szabadtéri Színház. A rendezvényen Bán Teodóra, a Margitszigeti Színház igazgatója és művészeti vezetője ismertette a színház 2024. évi nyári programját. Emellett a hazai legkiválóbb művészek és alkotók adtak ízelítőt a szezon műsoraiból.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240507_001.jpg

Margitszigeti Művészeti Nyár 2024. májustól szeptemberig
86 év sikerei, 4 hónap minőségi szórakozás, 3000 néző esténként, az ország legnagyobb színpadtetőzete a hatalmas színpad felett, műemlék Víztorony és udvara, páratlan adottságok, zöld környezet, családi programok, kiállítások, mini fesztiválok, operettek, musical bemutatók, operák, balettek, jubileumi koncertek, világsztárok és a hazai legkiválóbbak minden műfajból. Ez a Margitszigeti Színház.

A Bán Teodóra ügyvezető igazgató és művészeti vezető irányítása alatt működő Margitszigeti Szabadtéri Színház kulturális programok széles spektrumával várja a minőségi szórakozás kedvelőit Budapesten minden nyáron. A teátrum a világ legjobbjait, nemzetközi és hazai sztárokat és produkciókat hoz el közönségének. Színházi előadások, koncertek, táncelőadások, könnyű- és komolyzenei fellépők, operagála, klasszikus balettek és operák, igazi műfaji sokszínűség jellemzi a széles programkínálatot egészen május 19-től szeptember 11-ig.

Pünkösdkor éled fel a színház
A színház számára fontos a közösségépítés, az aktív közösségi tér létrehozása, ezért is szerveznek kiegészítő programokat az előadások mellé, köré. Május 19-én, pünkösd vasárnapján a Mária evangéliuma rockoperával indul a szezon, a darab új szereposztással lesz látható. Az esti előadást megelőzően egész napos családi esemény várja majd a családokat a Margitszigeti Színházban és természeti környezetében. A Csillagszeműek Táncegyüttes népi hagyományokat bemutató játékos programjával, pünkösdi királyfi és királylány választással hangolódnak majd az ünnepre. Interaktív gyereknapi eseményre is készülnek, az Így neveld a sárkányodat! film-zene-koncertet megelőzően egy egész napos eseményen vehetnek részt a családok, ahol a mozgás a játék, az együttlét és természetesen a sárkányok lesznek fókuszban.

Valódi kuriózum
A Margitszigeti Szabadtéri Színpad az impozáns aréna jellegű nézőterével különleges atmoszférájával előadásonként 3000 nézőt fogad. A színház különlegessége, kuriózuma az, hogy számtalan műfajból mutat be nagyszabású produkciókat és hozza el a világ élvonalába tartozó neveket. A látványos nagyszínpadi előadások és koncertek egyedi, különleges és felejthetetlen élményben részesítik a nézőket. A 2024-es nyár előadásai igazi kuriózumnak ígérkeznek a főváros kulturális életében: újfajta közösségi eseményekkel és minden eddiginél különlegesebb programsorozattal várják a hangulatos nyáresti kikapcsolódást kedvelő érdeklődőket. Ez évben, minden eddiginél gazdagabb, színes és választásra érdemes szezonra készülhet fel a Margitszigeti Színház törzsközönsége, a budapesti és az ország számos pontjáról, sőt a határainkon túlról, illetve a szomszédos országokból érkező vendégek, családok fiatalok. Minden korosztályt vár a színház a nyár szinte minden napján!

"Minden évben igyekszünk megújulni. Nyitott szemmel járunk a világban, figyeljük az újdonságokat, a legnagyobb operaházak, színházak műsorát és azon dolgozunk egész évben, hogy itt Budapesten is láthasson olyan sztárokat a közönség, akiket a világ más nagyvárosaiban is. Legyen szó az opera világklasszisairól, vagy épp a West End színpadainak csillagairól, mi elcsábítjuk, elhozzuk Magyarországra! Igazi szenzációnak számít például Jonathan Tetelman The Great Puccini című operagálája, és világhírű hegedűvirtuóz Nemanja Radulović koncertje, LURA fellépése, aki a Zöld-foki-szigetek dús hangú énekese vagy a Ballet Preljocaj légies és mesés táncosainak előadása, a LE LAC DES CYGNES, azaz A hattyúk tava balett. A legnagyobbak között is a legkiválóbb a West End sztár Bradley Jaden musical énekes, aki Live in Budapest musicalgála koncertjével érkezik. Abszolút egyedülálló lesz itthon a VIVALDIANNO Shining Venice című show műsora, melyben egy egészen újszerű vizuális koncepció bontakozik majd ki. A produkció a zenét, a 3D-s videóvetítéseket, a táncot, a fény- és lézershowt ötvözi egy egyedülálló történetben, amelyet a barokk zene egyetlen zsenijének, Antonio Vivaldinak szenteltek. Emellett izgatottan várjuk az Ausztriából érkező The Freaks cirkuszi produkcióját, akik elhozzák legújabb show-műsoruk világpremierjét "Nova Visionaire" címmel. Muszáj megemlítenem még a nemzetközi palettáról a spanyol ikon, Antonio Gades csapatának táncos produkcióját is. A világhírű táncos és koreográfus a Carmen című flamenco előadással érkezik hazánkba. A szenvedélyes és életteli előadás páratlanul hiteles módon jeleníti meg a tradicionális spanyol flamenco kirobbanó erejét és érzelmi töltetét." - mondta el Bán Teodóra, a színház ügyvezető igazgatója és művészeti vezetője. (folyt.)2024. május 7., kedd 15:08

A világ élvonalába tartozó művészeket hozza el Magyarországra a Margitszigeti Színház (2. rész)
    Budapest, 2024. május 7., kedd (OTS) -

    Legendás fellépők váltják majd egymást
"A színház számára ugyanolyan fontos küldetés hazánk művészeinek is teret adni a színpadon és számomra különösen értékesek hagyományaink, a jubileumok és nagy színházi bemutatóink is" - teszi hozzá Bán Teodóra.
Balázs János zongoraművésszel indul a sor, aki az ünnepélyes klasszikus Nyitókoncert sztárvendége lesz majd, melyet az Összetartozás Napja tiszteletére rendeznek a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral. Az est karmestere a kiváló Madaras Gergely, aki számos nemzetközi sikert ért már el. A Csodálatos magyar jazz címet kapta a legjobb magyar jazz-zenészeket felvonultató nagykoncert, melyet a Jazz Szövetség és a Margitszigeti Színház közösen állít színpadra. A nagy koncerthez kapcsolódóan egy egész hétvégét felölelő Jazz és borfesztivált rendez a teátrum Margitszigeti Jazz Napok címmel, ami egyedülálló? kulturális és zenei élményt ígér a magyar jazz szerelmeseinek. Jubileumát ünnepli majd a negyvenöt éves KARTHAGO zenekar a Margitszigeten, ahol 45 év dalai szólalnak majd meg egy minden tekintetben rendkívüli eseményen. Az Anna and the Barbies zenekar tagjai kifejezetten a Margitszigetre álmodták meg nagy Szent Iván éjszakai showműsorukat, mellyel huszadik születésnapjukat ünneplik majd. De érkezik még egy sztárpáros: Kökény Attila és Rakonczai Viktor is közös koncerttel, először a Margitszigetre. Nagyszabású táncos produkcióval is várják a közönséget Parádé címmel a Székesfehérvári Balett Színház és Boban Marković Orkestar előadásában. A Cotton Club Singers és a 100 Tagú Cigányzenekar pedig - teljes létszámban - 2024-ben is kizárólag a Margitszigeti Színházban lesz látható.

Musical, opera és operettbemutatók is várhatók
A színház új musicalbemutatója idén Andrew Lloyd Webber és Tim Rice világhírű darabja, az EVITA musical lesz. A Madonna címszereplésével készült és már klasszikussá vált film nyomán készülő előadás a Győri Nemzeti Színház és a Margitszigeti Színház közös produkciója lesz, Bakos Kiss Gábor rendezésében és kiváló szereposztásban. A darab csak két alkalommal lesz látható, dinamikus előadásra számíthat a közönség, kihagyhatatlan zenei élménnyel, nagyívű történettel. Egy vadonatúj operabemutatóval is készülnek, Káel Csaba rendezésében mutatják be Rossini legkedveltebb művét, A sevillai borbélyt a Margitszigeti Színház és a Magyar Állami Operaház közös produkciójaként. A szabadakarat>>>> című zenés színházi produkció, az Erkel Színházban lezajlott bemutató után, a Margitszigeten lesz újra látható, egyetlen alkalommal. Várják mindazokat, akik a mai lánglelkű ifjúságot megszólító hangvételű előadással, kiváló zenészek és szereplők közreműködésével kívánják átélni a lobbanékony és forradalmi költő érzéseit. A műfaj, egyik legjobbja, a Mária főhadnagy operett parádés szereposztásban, Homonnay Zsolt rendezésében meghódítja a Margitszigetet! Az Operettszínház és Margitszigeti Színház közös előadásának különlegessége, hogy a színpadi játéktér kitágul, illeszkedve a helyszín fantasztikus adottságaihoz.


"Hihetetlenül várom már a Párizsi éjszaka című produkciónkat, melyet úgy álmodtam meg, hogy egy estére valóban a Margitszigetre költözzön Párizs. A mulatók, orfeumok hangulata, a kacérság, a szerelem hatja majd át az estét, mindezt Offenbach legnépszerűbb dallamaira építjük fel. Tavaly remek élmény volt az ország sztártáncosaival dolgozni, ez az éjszaka is felejthetetlen lesz, ebben biztos vagyok." - mesélte Bán Teodóra.

A színház és környezete teljes kikapcsolódást ígér
A Margitszigeti Színház a Margitsziget burjánzó, természeti környezetében áll, udvara hűsítő, árnyas kényelmében nyújt pihentető kikapcsolódást. Érdemes meglátogatni a műemlék Víztorony-kilátót, a kiállításokat és kipróbálni a megújult Margit terasz bisztró kínálatát.

www.margitszigetiszinhaz.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.