OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. július 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2024. május 22., szerda 09:32

Egy hónap maradt, hogy éljenek a hazai cégek az év képzési lehetőségével (1. rész)
    Budapest, 2024. május 22., szerda (OTS) - Egy hónapjuk maradt azoknak a hazai vállalkozásoknak, amelyek pénzügyi nyereség mellett, vagy a piaci árhoz képest jóval kedvezőbb díjért fejlesztenék munkatársaik képességét, ugyanis a vállalati képzéseket támogató GINOP Plusz 3.2.1-21 pályázatra június 30-ig lehet beadni a jelentkezéseket. A cég jövőbeli fejlődését szolgáló, eredményes tréningek megvalósítása érdekében a társaságoknak érdemes erős szakmai háttérrel rendelkező, magas pályázati sikerrátával dolgozó, minősített szolgáltatót választaniuk.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20240522_001.jpg

Vállalatmérettől függően pénzügyi nyereséggel, vagy minimális önerővel, illetve jóval a piaci ár alatt fejleszthetik munkatársaik képességeit a hazai cégek a március 5-én indult GINOP Plusz 3.2.1-21 pályázatnak köszönhetően. Az összesen 15 milliárd forint keretösszegű kiírás alapján a kis- és középvállalatok összesen 75 millió forintnyi támogatásra pályázhatnak a képzések megvalósítására, bértámogatásra, míg a nagyvállalatok esetében 150 millió forint a felső határ. A pályázat egyedülálló lehetőséget kínál arra, hogy a cégek jövőjét meghatározó, a fejlődésüket maximálisan támogató képzéseket valósítsanak meg, azonban már csak egy hónapig lehet jelentkezni, így érdemes mielőbb lépniük a hazai társaságoknak. A pályázatról bővebben itt olvashat: https://www.agoraintezet.hu/ginop321/

A támogatás képzési költségre, bértámogatásra, a mikro- és kisvállalkozásoknál szakmai megvalósítói költségekre (ez az opció közép- és nagyvállalatoknál nem elérhető) egyaránt igényelhető. A hazai cégek a kompetenciáik fejlesztésére, idegen nyelvi és IKT képzésekre, illetve szakmai ismeretekre irányuló képzésekre igényelhetnek az új kiírás keretében pályázati forrást, a támogatás mértéke pedig a legkisebb társaságok esetében 70 %, a közepes cégeknél 60 %, míg a nagyvállalatoknál 50 %.

"Egy nagyvállalat, amely a teljes, 150 millió forintos támogatást igényli, a képzések 50 százalékos támogatása mellett több tízmillió forintos bértámogatást is kaphat, vagyis még kedvezőbben valósíthatja meg az alkalmazottak fejlesztését. Több mint 500 embert képezhet a támogatás maximális kihasználásával 300 millió forint helyett kevesebb, mint 100 millió forintért.  A képzési és bértámogatásnak köszönhetően pedig amennyiben minket választanak, a piaci ár kevesebb mint harmadáért, azaz 124 500 forintos napidíjon vehetik igénybe az AGORA Intézet magas szakmai színvonalú fejlesztéseit" - mutatott rá a pályázat által kínált lehetőségekre Kaiser Eszter, az AGORA Oktatási Intézet 20 éves képzési és pályázati tapasztalattal rendelkező ügyvezetője, senior tréner, tanácsadó.

Egy középvállalat esetében pedig akár kevesebb mint kétmillió forintból megvalósítható egy minőségi, hatvan kollégát érintő képzési program a GINOP Plusz támogatás segítségével. Ha a cég 60 munkatársának rendel képzést, ennek a teljes díja 21 millió forint. Ebből képzési támogatásként 60 %-ot, vagyis 12,6 millió forintot megkap, így 8,4 millió forintos önerővel tudja elkezdeni a projektet. Azonban az összes költségét csökkenti még a bértámogatás, ami ennél a vállalatméretnél a kieső munkaidő után 60 %, ez a példánál maradva összesen 6,624 millió forint. Vagyis ezeket a számokat összesítve azt láthatjuk, hogy a teljes, 21 millió forint értékű képzést ez a közepes méretű cég 1 776 000 forintból tudja megvalósítani, mely összeg online IKT képzés beépítése mellett tovább csökkenhető.

Fontos a megfelelő képzési partner kiválasztása

Ezekből a példákból is látszik, hogy a hazai vállalkozások ezzel a kiírással igen jó helyzetbe kerülnek, hiszen nagyon kedvező feltételek mellett tarthatják meg a tervezett képzéseket (https://www.agoraintezet.hu/ginop321/kepzesek/). Annak érdekében azonban, hogy a társaság jövőbeli fejlődését leginkább támogató, valóban eredményes képzések valósuljanak meg, alaposan meg kell fontolni, hogy milyen képzési szolgáltatóval működik együtt egy cég.

A kiválasztásnál érdemes megvizsgálni a szolgáltató szakmai hátterét, többek között olyan kérdéseket tisztázva, hogy milyen referenciáik vannak, a tréningeket tartó csapat tagjai milyen szakmai múlttal és tapasztalatokkal bírnak, kizárólagos szerződéssel vagy külsősként dolgoznak-e trénereik, illetve a képzést tartó cég milyen szakmai minősítésekkel bír. Emellett természetesen azt is célszerű felmérni, hogy hasonló pályázati kiírásokban részt vett-e korábban, és ha igen, milyen eredménnyel. (folyt.)



2024. május 22., szerda 09:33

Egy hónap maradt, hogy éljenek a hazai cégek az év képzési lehetőségével (2. rész)
    Budapest, 2024. május 22., szerda (OTS) -

    A 2010-ben alapított AGORA Intézet 2024. februárjától az 1. helyen áll szakterületén - szervezet- és vezetőfejlesztés - a közel 200 tréning- és tanácsadó-cég között az IFKA független minősítési rendszere alapján. Az AGORA 20 fős tréner csapata jellemzően több évtizedes szakmai tapasztalattal bíró szakemberekből áll. Tagjai az ország 13 vezető tréningcégét tömörítő Tréning Kerekasztalnak, mely a hazai felnőttképző iparág legrangosabb szakmai fóruma. A társaság az elmúlt két évben a GINOP Plusz pályázatok során 100 százalékos sikerrátával dolgozott és 235 vállalat fejlődéséhez járult hozzá.

"Aki igazán biztosra akar menni, és csak az előnyeit szeretné élvezni a kiírásnak, nem akar elveszni az adminisztráció útvesztőjében, érdemes hozzánk fordulnia. Tőlünk valóban "egyablakos" ügyintézést kap, vagyis mi magunk nyújtunk készségfejlesztő és IKT tréningeket, illetve, ha arra igény van, a szakmai képzéseket is beépítjük a programba és segítséget nyújtunk a pályázatíráshoz, a projektmenedzsmenthez. Elvégezzük a nálunk jelentkező cégek számára a jogosultságvizsgálatot is, illetve kidolgozunk egy olyan fejlesztési koncepciót, ami a leginkább támogatja az adott vállalkozás további fejlődését. A mostani kiírásra idén június 30-ig lehet jelentkezni, és bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy viszonylag gyorsan elbírálják a pályázatokat, érdemes mielőbb elkezdeni a folyamatot, mert a periódus végén feltorlódhatnak az igénylések, ami miatt csúszhat a kedvező döntés" - tette hozzá Kaiser Eszter.

Ha indulna a pályázaton, személyes vagy online tanácsadásra van szüksége, itt tájékozódhat a részletekről: https://www.agoraintezet.hu/ginop321/


Az AGORA Intézetről

Az AGORA Intézet Magyarország egyik vezető tréning- és tanácsadó cége, amely küldetésének tekinti, hogy a leghatékonyabb megoldásokkal fejlessze a szervezeteket, csapatokat, vezetőket és munkavállalókat. A 2010-ben alapított, jelenleg 20 trénerrel dolgozó vállalkozás az IFKA független minősítési rendszere alapján szakterületén, a szervezet- és vezetőfejlesztésben első helyen áll a közel 200 tréning- és tanácsadó-cég között. Az összesített, szakértői szolgáltatásokat nyújtó minősített vállalkozások listáján pedig maximális pontszámmal (100/100) rendelkezik az IFKA független minősítési rendszerének rangsorában. Az AGORA Intézet története során 3000 képzést, tréninget, szervezetfejlesztést, coachingot és workshopot tartott, eddigi képzésein mintegy 30 ezer munkavállaló és több mint 1000 felsővezető vett részt. A cég többek között olyan vállalatokkal dolgozik együtt, mint a Shell, a Danone, a Teva, a Magyar Telekom, Unilever.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.