OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2010. április 19., hétfő 15:01

'Earth Guest Day' 2010: Az Accor dolgozói szerte a világon demonstrálják bolygónk védelme iránti elkötelezettségüket
    Budapest, 2010. április 19., hétfő (OTS) - 2010. április 22-én, a Föld Napján az Accor dolgozói már negyedik éve valósítanak meg fenntartható fejlesztési kezdeményezéseket szerte a világon. Az eseményen, amelyet az Accor 'Earth Guest Day-nek' nevez, a Csoport bejelentette "Ültess a bolygóért" projektje sikeres első szakaszát. Máig világszerte 1000 szálloda járult hozzá anyagilag egymillió fa elültetéséhez.

    

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen: http://ots.mti.hu/kep/OTS_20100419_001.jpg

    Ültess a bolygóért: "Nálunk az ÖNÖK törölközői segítenek fát ültetni"
Az Accor "Ültess a bolygóért: egymilliárd fa kampány" támogatásán keresztül együttműködik az UNEP-pel, az ENSZ Környezetvédelmi Programjával.
2008 óra a Csoport szállodái arra buzdítják az egynél több éjszakára bejelentkezett vendégeiket, hogy használják tovább fürdőszobai törölközőiket - figyelmüket az "5 tovább használt törölköző = 1 elültetett fa" képlettel is megragadva. Az Accor arra tett fogadalmat, hogy a mosási költségeken elért megtakarításai felét a világ kilenc erdő-újratelepítési programjába fekteti. A programokat kilenc nem kormányzati partner viszi előre a Kinomé vállalat, az erdő-újratelepítési szakértője segítségével: a cél az, hogy a helyi lakosság a környezetvédelmi előnyökön túl szociális és gazdasági szempontból is gyarapodhasson.


Két év alatt az Accor hét erdőterületen egymillió fa elültetését finanszírozta:
    - Ausztráliában a Greening Australia
    - Brazíliában a Nordesta Reforestation and Education
    - Az Egyesült Államokban az American Forests
    - Indonéziában a Yayasan Peduli Tunas Bangsa Alapítvány    
    - Romániában a Mihai Eminescu Alap
    - Szenegálban az SOS SAHEL International France
    - Thaiföldön pedig a Plant A Tree Today közreműködésével.


"Azt akartuk elérni, hogy egy mindennapos szállodai cselekedet tartalmas gesztussá váljon", mondta Gilles Pélisson, az Accor elnök-vezérigazgatója. "A két év alatt finanszírozott egymillió fa is szemlélteti, mennyire támogatnak bennünket vendégeink. Célunk továbbra is az, hogy 2012-ig hárommillió fa elültetését tegyük lehetővé. Büszkék vagyunk munkatársaink elkötelezettségére, akik aktív hozzájárulásukkal lehetővé tették a projekt megvalósítását, hogy gyermekeink és az eljövendő generációk számára is megőrizhessük bolygónkat".


    'Earth Guest Day': Az Accor dolgozói aktívan sorakoznak fel egy közös cél érdekében
Április 22-én az Accor szállodáinak helyet adó 100 ország mintegy 150 000 dolgozója bocsát útra közös kezdeményezéseket a helyi fejlesztés, az egészségügy és a környezetvédelem terén.

A negyedik 'Earth Guest Day' során - amely egyben a Föld Napja 40. évfordulója is - az Accor támogatja az UNEP "Ültess a bolygóért: egymilliárd fa kampány" egy másik partnerkezdeményezését, az "Elég a beszédből, kezdjünk ültetni!" kampányt. A 45 ország 132 gyermekét bevonó kampány célja a közvélemény és a politikai vezetők figyelmének felhívása a jövő generációi iránti felelősségre. Az Accor hotelei több nagyvárosban biztosítanak ingyenes konferencialehetőséget a fiatal nagykövetek számára, hogy hatékonyabban érhessék el az iskolásokat, a vendégeket, a dolgozókat és a fontos helyi szereplőket.

'Earth Guest Day' Magyarországon:

2010. április 17-én az Accor Hospitality Magyarország mintegy 200 munkatársa vett részt az 'Earth Guest Day' programon. A Budapest melletti Alsó-Jegenye-völgy erdejében a résztvevők annyi facsemetét ültettek, amennyi az Accor Hospitality Magyarország dolgozóinak száma - és még a friss levegőt is élvezhették. Az esemény keretében egy erdész bemutatta az erdő életciklusát, a gyerekek pedig rajzversenyen indulhattak az erdőt és az állatokat ábrázoló remekeikkel.


*****

Az Accor a szállodaipar európai piacvezetője és jelentős globális szereplője, vállalati és közintézményi szolgáltatások terén pedig világelső. A cég közel 100 országban működik, 150 000 alkalmazottat foglalkoztatva. Mintegy 40 éves tapasztalatát kínálja ügyfeleinek két alapvető üzletágán keresztül:
- Szállodák: a Sofitel, a Pullman, az MGallery, a Novotel, a Mercure, a Suitehotel, az Adagio, az Ibis, az all seasons, az Etap Hotel, a Formule 1, a hotelF1 valamint a Motel 6 láncok (több mint 4100 szálloda és közel 500 000 szoba 90 országban), valamint stratégiailag kapcsolódó tevékenységek, mint amilyen a Thalassa sea & spa, a Lenôtre és a CWL.
- Szolgáltatások: 40 ország 33 millió lakója élvezi az Accor Services termékek előnyeit az alkalmazotti és állampolgári juttatások, díjak, ösztönzők és a költséggazdálkodás terén.

NEMZETKÖZI SAJTÓKAPCSOLAT
Delphine Dumonceau
Press Officer
Tel. : +33 1 45 38 84 95
Email: delphine.dumonceau@accor.com

REGIONÁLIS SAJTÓKAPCSOLAT
Király Zoltán
Marketing igazgató
Tel: +36 1 485 5637
Email: anita.bacskai@accor.com


Bővebb információk

www.accorplantsfortheplanet.com
www.plant-for-the-planet.org
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.