OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)




2010. november 19., péntek 09:12

Guinness World Records világnap Magyarországon - Megjelent a legújabb rekordokat bemutató Guinness World Records 2011 című könyv
    Budapest, 2010. november 19., péntek (OTS) - Az elmúlt több mint fél évszázad során a "Guinness-rekord" szóösszetétel fogalommá vált. Valamiben a legjobbnak lenni, valami különlegeset nyújtani a világnak - ezt jelenti, ha valaki szerepel a híres rekordgyűjteményben. Nem csoda hát, ha van egy nap az évben, amikor minden a rekorderekről és a rekordokról szól. A nemzetközi világnapon, november 18-án, Magyarországon is megrendezésre került a Guinness World Records Day.

    

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20101119_001.jpg

A Guinness World Records 2011 című könyv dedikálással egybekötött ünnepélyes bemutatóján Cseh László (úszó világbajnok), Barát Bence (Rubik-kocka rekorder), Bérces Edit (kétszeres világ- és Európa-bajnok ultramaratoni futó), Halápi Roland (lovas kaszkadőr), Simon Zoltán (digitális montázsokat készítő Star Wars művész) és Baticz Milán (Rubik-kocka rekorder) voltak a meghívott vendégek. A Guinness World Record kiadvány magyarországi kiadója, a GABO Kiadó által szervezett eseményen a Guinness-rekorderek élménybeszámolóit követően kvízjátékra került sor a QuizNight.hu szervezésében.

A jó hangulatú esemény beleillett a világnapon rendezett hasonló események sorába. A Guinness World Records Day egyik nagy szenzációja volt például, hogy Hollandiában megdöntötték a legnagyobb cipő rekordját. A világ legnagyobb lábbelije 5,5 m hosszú és 2,11 m széles, míg a magassága 2,9 m. Németországban pedig 91 különböző nemzetiségű ember zsúfolódott be egy szaunába, amivel sikerült átadni a múltnak "a legtöbb nemzetiségű ember egy szaunában" rekordot. De ugyanúgy ezt a napot választotta esküvője napjául a világ jelenleg legmagasabb házaspárja. Wayne és Laurie Hallquist (USA) összesen 4,06 m magasak. Wayne 207 cm magas, míg párja 198 cm-re nőtt.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.
Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.