OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2012. december 14., péntek 09:33

A Carestream Health orvosi képalkotó rendszere átutazza az Antarktiszt (1. rész)
    Genf, 2012. december 14., péntek (Business Wire/OTS) - A Carestream biztosítja a DRX technológiát "A leghidegebb utazás" elnevezésű expedíció számára, amelynek résztvevői elsőként szeretnék átszelni a Déli-sarkvidéket télen.

    Egy CARESTREAM DRX-Transportable készülék úton van a Déli-sarkvidék felé: a sarkvidékek veterán felfedezője, Sir Ranulph Fiennes által vezetett expedíció résztvevői magukkal viszik a nagy útra. Az Antarktisz átszelése télidőben, amikor a Déli-sarkvidék a világ leghidegebb helye, a sarkvidék egyik utolsó, nagy kihívása, amelyet még senki sem próbált legyőzni, hiszen mintegy 4.000 kilométeres útról van szó, amelyet többnyire teljes sötétségben, és az akár -90 Celsius-fokot is elérő hidegben kellene megtenni.

A Carestream röntgenkészülék úton van a Déli-sarkvidék felé: a sarkvidékek veterán felfedezője, Sir Ranulph Fiennes által vezetett expedíció résztvevői magukkal viszik a nagy útra. (Fénykép: Business Wire)

A vállalat orvosi képalkotó készüléke az esetleges orvosi vészhelyzetekben biztosítja majd a gyors és egyszerű diagnózist. A masszív, többfunkciós, kifejezetten terepen való használatra tervezett DRX-Transportable készülék a DRX-1 vezeték nélküli detektorral rendelkező DRX digitális radiográfiai termékcsalád tagja. A készülékhez tartozik egy vezeték nélküli detektor, vezérlő elektronika, vezeték nélküli router és egy tablet PC-mindezek biztonságosan elhelyezve egy strapabíró, hordozható táskában. A csomagot a Carestream Health egyesült királyságbeli forgalmazója, a BCF Technology által adományozott, a röntgenfelvételek készítésére szolgáló generátor teszi teljessé.

Fontos volt, hogy "A leghidegebb utazásra" egy kis méretű, könnyű és egyszerűen használható röntgenkészüléket vihessünk magunkkal, ha esetleg bekövetkezne a legrosszabb, és valaki balesetet szenvedne. A Carestream DRX-Transportable készüléke tökéletesen megfelel ezeknek a követelményeknek" - magyarázta az expedíció orvosa, Dr. Rob Lambert.

A jéglovagok a karácsonyt a családjukkal töltik, de addig is folytatják a felkészülést és az edzést. December végén szállnak fel az SA Agulhas kutatóhajóra Fokvárosban. Az Antarktisz télidőben való átszelésére vállalkozó első expedíció másik célja 10 millió USA dollárnyi adomány összegyűjtése a "Seeing is Believing" ("Hiszem, ha látom") elnevezésű, az elkerülhető vakság leküzdésére létrejött nemzetközi jótékonysági kezdeményezés számára.

2013. március 21-én, a napéjegyenlőség napján a hattagú expedíció nekivág a hat hónapos útnak, hogy végül elérje a Ross-tengert. Az útra, amely az emberi kitartás határait feszegeti, az oroszországi Novolazareszkajából indulnak, majd érintik Scott kapitány alaptáborát (McMurdo Sound), és tovább haladnak a Déli-sarkon át. Ez idő alatt az expedíció teljes mértékben önellátó lesz, mivel útközben nem állnak rendelkezésre kutatási vagy mentőlétesítmények, és a sötétség és a hajtóanyag fagyásának veszélye miatt repülőgéppel télen a sarkvidék belső területei nem érhetők el.

"Nagy örömünkre szolgált, hogy Sir Ranulph maga kért tőlünk egy DRX-Transportable készüléket" - mesélte Jane Grimsley, a Carestream Digital Capture Europe egységének marketingigazgatója. "A készüléket úgy terveztük, hogy sokféle környezetben meg tudjon felelni még a legnagyobb kihívásoknak is, és bár reméljük, hogy nem lesz rá szükség, amennyiben mégis sor kerül arra, hogy igénybe vegyék, biztosak vagyunk abban, hogy segíteni fog a késdelem nélküli, megfelelő kezelést lehetővé tévő diagnózis gyors felállításában."(folyt.)



2012. december 14., péntek 09:35

A Carestream Health orvosi képalkotó rendszere átutazza az Antarktiszt (2. rész)
    

    
Fényképfelirat:
Craig Smillie, a Carestream Egyesült Királyságért és a skandináv országokért felelős európai DR szervizszakértője (jobbra) és Sean Stevenson, a BCF Technology számítástechnikai támogató mérnöke végezte el a DRX-Transportable System készülék teljes átvizsgálását és ellenőrzését az SA Agulhasra való berakodást megelőzően.


Amit Sir Ranulph Fiennesről, a Brit Birodalom Lovagrendjének tagjáról tudni kell
Sir Ranulph Fiennest, a Brit Birodalom Lovagrendjének tagját (OBE) a Guinness Rekordok Könyve "a világ legnagyobb élő felfedezőjeként" tartja számon. Sir Ranulph elsőként szelte át az Antarktiszt (társával, Dr Mike Strouddal) támogatás nélkül; ő volt az első, aki mindkét sarki jégvilágot megjárta, és a legöregebb ember, aki megmászta az Everestet; és ő az egyetlen élő ember, akinek (az azóta elhunyt Charles Burtonnel együtt) sikerült körülrepülnie a Földet az Északi- és a Déli-sark érintésével.

További információkért "A leghidegebb utazásról" (The Coldest Journey), kérjük, látogasson el a következő internetes címre: www.thecoldestjourney.org. Kövesse a csapatot a Twitteren: @coldestjourney.. Keresse meg a projektet a Facebookon: www.facebook.com/thecoldestjourney


Amit a Carestream Health-ről tudni kell
A Carestream Health nem destruktív vizsgálatok céljára fogorvosi és orvosi képalkotó rendszereket és egészségügyi IT alkalmazásokat, röntgenfilmet és digitális röntgenrendszereket, valamint a precíziós fóliák és elektronikai cikkek piacán értékesített, modern technológiákkal előállított alapanyagokat gyártó, vezető nemzetközi vállalat.

További információkért a társaság nagyszámú terméket magában foglaló termékportfóliójáról, megoldásairól és szolgáltatásairól, kérjük, lépjen érintkezésbe Carestream Health képviselőjével, vagy látogasson el a következő internetes címre: www.carestream.com.

A CARESTREAM a Carestream Health védjegye.

Kövesse a Carestream Health-t online:
http://www.twitter.com/carestream
http://www.youtube.com/carestreamhealth1
http://blog.carestreamhealth.com/
http://www.facebook.com/carestream
2012

Fényképek/multimédia galéria az alábbi internetes címen érhető el: http://www.businesswire.com/multimedia/home/20121213005138/en/


Kapcsolat:
Carestream Health
Robert Ashby, +44 (0) 1442 838821
robert.ashby@carestreamhealth.com
vagy
Robert Salmon, 585-627-6560
robert.salmon@carestream.com


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.