OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. október 22., kedd 14:04

A SKODA Transportation nyilatkozata a budapesti villamostenderről
    Budapest, 2013. október 22., kedd (OTS) - A Budapesti Közlekedési Központ a Fővárosi Önkormányzat megbízásából, uniós források felhasználásával 2013 februárjában közbeszerzési eljárást hirdetett új alacsonypadlós villamosok beszerzésére. A tender bírálata során a BKK kizárta az eljárásból a legalacsonyabb árajánlatot benyújtó cseh SKODÁ-t. A SKODA bízva a magyar jogállamiságban, közbeszerzési eljárást kezdeményezett a BKK döntésének érvénytelenné nyilvánítása miatt. A Közbeszerzési Döntőbizottság 2013. október 21-i határozata mindenben a SKODÁ-nak adott igazat. Határozata megállapítja, hogy a BKK SKODÁ-t kizáró határozatának mindhárom pontja megsértette a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvényt, ezért a döntést megsemmisítette, egyúttal a BKK-t 1.000.000.-Ft pénzbírság megfizetésére kötelezte. A döntéssel kapcsolatban a BKK a mai napon nyilatkozatot tett közzé, amiben lényegében kétségbe vonja a KDB határozat megalapozottságát és megismétli korábbi jogsértő állításait. Ezzel kapcsolatban a SKODA az alábbiakat kívánja nyilvánosságra hozni:

    A BKK továbbra is "offshore hátterű cégnek" nevezi a SKODÁ-t. Amikor a BKK először élt ezzel a váddal, a SKODA mind a BKK számára közvetlenül, mind pedig az MTI útján közzé tette teljes tulajdonosi hátterét. Egyben a SKODA felhívta a figyelmet arra is, hogy a miskolci villamostender nyerteseként Magyarországon, de az Európai Unióban más országaiban, pl Németországban az állami tulajdonú Deutsche Bundesbahn (német állami vasúttársaság) számára történő vasúti kocsik szállításakor is teljes egészében transzparensnek találták a hét cseh magánszemély tulajdonában lévő SKODA tulajdonosi hátterét. Mivel a BKK a Közbeszerzési Döntőbizottság határozata után kiadott nyilatkozatában újra megismételte a képtelen vádakat, így azt jóhiszemű tévedésnek már nehezen tudjuk tekinteni. A SKODA ismételten kijelenti: teljes egészében megalapozatlanok, hamisak és a vállalat jó hírnevét rontóak ezek az állítások. A SKODA Csehországban adózik, tulajdonosi struktúrája átlátható és ismert, az bárki számára könnyen ellenőrizhető. Az ezzel ellentétes állításokat a vállalat a jó hírnévhez fűződő jogai rontásának tekintjük, annak minden jogi következményével együtt.

A KDB törvénysértőnek nyilvánította a BKK azon döntését, amiben az nem fogadta el a SKODA ALSTOMMAL közös referenciáit. A BKK mai Nyilatkozatában már elismeri, hogy a SKODA Magyarországon szokásos és elfogadott módon igazolta referenciáit. A SKODA által gyártott villamosok nem csupán világszerte, de Magyarországon is ismertek és bizonyították kiváló minőségüket. A SKODA és az ALSTOM képes arra, hogy a legmagasabb színvonalú villamosokat állítsa elő, s mindezt a legolcsóbban tegye - ahogy ezt a budapesti tender is bizonyítja.

A KDB döntése bizonyítja, hogy Magyarországon a hatóságok érvényt szereznek a magyar és uniós jogszabályok betartásának. Ugyanakkor a SKODA felhívja a figyelmet arra, hogy az Európai Uniós támogatásból finanszírozott tender felhasználási határideje valamint a kitűzött üzembeállítási idő rendkívüli közelsége miatt a továbbiakban egyszerre gyors és jogtisztelő döntésre van szükség. A SKODA kész arra, hogy a BKK-val együttműködve a pályázók közül a legalacsonyabb áron, világszínvonalú villamosokat szállítson Budapestre, amiket 2015-ben már használhatnak a város polgárai.

További információk:

Fényi Tibor, kommunikációs tanácsadó
0036-30-419-8107
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.