OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2013. október 25., péntek 13:03

A Főkefe Nonprofit Kft. sajtóközleménye
    Budapest, 2013. október 25., péntek (OTS) - A Főkefe Nonprofit Kft. vezetője 2013. október 21-én megbeszéléseket folytatott Dr. Puskás Tivadar polgármesterrel, parlamenti képviselővel, Ágh Péter parlamenti képviselővel, Dr. Nemény András parlamenti képviselővel, valamint Dr. Ipkovich György parlamenti képviselővel a Társaság szombathelyi üzemének helyzetéről. Szabó György ügyvezető igazgató tájékoztatta a képviselőket a megyei és a városi foglakoztatás helyzetéről és annak körülményeiről. Beszámolt arról, hogy a szombathelyi munkavállalói létszám 2010-hez képest 80 fővel növekedett, jelenleg 758 fő.

    A képviselők által felvetett, a dolgozókat foglalkoztató legfontosabb kérdésekről "a több műszakos munkarendben való foglalkoztatásról és a műszakpótlékok fizetésének visszaállításról" a mai napon, 2013. október 25-én megegyezés született a Főkefe vezetése és a Központi Üzemi Tanács között, miszerint, többek között:
"A munkáltató kijelenti, hogy a munkarendek kialakításánál továbbra is szándékában áll a munkavállalók családi, szociális és egészségügyi körülményeikből eredő igényeit és munkába járási lehetőségeit figyelembe venni. Ezen szándék jegyében a felek megállapodnak abban, hogy a munkáltató többműszakos tevékenysége keretében foglalkoztatott munkavállalók esetében, a munkáltató lehetőség szerint a műszakokat heti ciklusokban határozza meg, amennyiben a munkavállaló szóbeli vagy írásos nyilatkozata ezt az igényt megerősíti.
A munkáltató vállalja, hogy a munkavállalói igények felmérését követően a munkáltató működéséhez illeszkedő módon gondoskodik a munkaidő-beosztások módosításáról és a műszakpótlék kifizetéséről."

A munkáltató a munkavállalók gazdasági és szociális helyzetének javítása érdekében további szociális juttatásokról állapodott meg az Üzemi Tanáccsal.

Budapest, 2013-10-25

Szabó György
Ügyvezető igazgató
Főkefe Nonprofit Kft.
    

-------------------------------------------------------------------

      Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
      Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
      Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.