OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. február 25. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. április 28., csütörtök 14:40

Kiberfizikai hálózatok kiberbiztonsági védelmét támogató alkalmazás prototípusának termékesítése az Ukatemi Technologies Kft-nél
    Budapest, 2022. április 28., csütörtök (OTS) - Lezárult az Ukatemi Technologies ipari rendszerek és hálózatok kiberbiztonságát támogató termék fejlesztésének első szakasza. Az Ichidoku a kiterjedt (kritikus) infrastruktúrák biztonságához járul hozzá, elsősorban a termelő- és iparvállalatoknál, kiemelten az energetikai és gyógyszeripari cégeknél.

    A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220428_003.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20220428_004.jpg

     A kiberfizikai rendszerek (olyan rendszerek, melyekben algoritmusok felügyelnek vagy vezérelnek fizikai folyamatokat), kifejezetten az azok jelentős részhalmazát képező ipari automatizálási, irányítási rendszerek kiberbiztonsági kitettsége, veszélyeztetettsége egyre növekszik. Ezek a rendszerek egyrészt kritikus infrastruktúrák (víz-, energiaellátás, egészségügy), másrészt az ipari termelés alapját képezik. A kiberfizikai rendszerek hálózatba szervezett programozható berendezések, melyek az elterjedt IKT infrastruktúrák elemeihez hasonlóan sérülékenyek, így jelentős biztonsági kockázatokat hordozhatnak.

     A kiberfizikai rendszerek és hálózatok ellen végrehajtott sikeres támadások súlyos, a környezet- és ellátásbiztonságot, a lakosság életét, egészségét, testi épségét, a termelő berendezések, vagyontárgyak súlyos sérülését veszélyeztető következményekkel járhatnak, melyek akár irreverzibilisek is lehetnek.

     A projekt keretében az Ichidoku szakértői alkalmazás prototípusának termékké fejlesztéséhez és értékesíthetőségéhez, produktív környezetben történő felhasználhatóságához és támogathatóságához szükséges fejlesztéseket valósítottuk meg. A fejlesztést megalapozó kutatásra építettük, mely a domain sajátosságaihoz igazodó, piaci előnyt jelentő funkciók elemzését és követelménnyé formálását, illetve a tervezett anomália detekciós képességhez, így az eszköz későbbi fejlesztési irányának megalapozásához szükséges műszaki háttér megteremtését biztosította.

     A projekt eredményeként egy olyan, egyszerűen bevezethető, erőforráshatékonyan üzemeltethető szoftver jött létre, mely biztosítja a kiberfizikai rendszerek és hálózatok felderítését, ezáltal az eszközök és sérülékenységeik azonosítását és leltárba vételét, a konfigurációváltozások és hatásaik nyomonkövetesét; az anomáliák szabály alapú detekcióját, az előre definiált eszköz- és adatkapcsolat-specifikációktól történő eltérések futási időben történő észlelését; a rendszer és eszközállapot-változások visszakereshetőségét; az ügyfelek által esetlegesen alkalmazott SIEM/SOC megoldások kiberfizikai hálózatokra történő kiterjesztését.

     Az Ichidoku nevű eszköz a forgalom passzív (interferencia mentes) monitorozásával olyan fejlettebb támadások észlelését - ezáltal a mélységi védelem megvalósítását - is lehetővé teszi, melyek a preventív határvédelem szűrőjén már átjutottak. A fejlesztés eredményeként a prototípustól eljuthatunk a gyártásba vihető, vállalati szintű alkalmazhatóságot biztosító követelményeket teljesítő termék szintjére.

     A 2020-1.1.1-KKV-START-2021-00332 számú projekt az Innovációs és Technológiai Minisztérium Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból nyújtott támogatásával valósult meg.

További információ

Pályázat azonosító száma: 2020-1.1.1-KKV-START-2021-00332

Projekt szerződött támogatási összege: 19 996 263 Ft

Projekt szerződött összköltsége: 35 019 725 Ft
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.