OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. február 25. vasárnap
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. szeptember 1., csütörtök 12:22

A Midea közzétette 2022. évi féléves eredményeit: egyenletes bevétel- és nyereségnövekedésről és technológiavezérelt átalakulásról számolt be
    Foshan, Kína, 2022. szeptember 1., csütörtök (Business Wire/OTS) - A Midea kiadta a 2022. év első félévéről szóló pénzügyi beszámolóját, mely szerint az időszakban elért 5,0%-os bevételnövekedés eredményeként a bevétel 183,7 milliárd renminbire (kínai jüan) rúgott. A nettó profit még ennél is gyorsabban, éves viszonylatban 6,6%-kal nőtt, és elérte a 16 milliárd renminbit.

        Ez a sajtóközlemény multimédia elemeket is tartalmaz. A teljes közlemény a következő internetes címen tekinthető meg: https://www.businesswire.com/news/home/20220830006040/en/

A Midea vállalati ügyfelek és magánszemélyek számára való értékesítést egyaránt, nagyjából azonos arányban végző Smart Home (Okosotthon) üzletágának bevétele a 2022. év első felében 126,9 milliárd renminbi volt. Az AVC szerint 2022 első felében a hazai online és offline piaci részesedést tekintve a Midea háztartási berendezés kategóriába tartozó termékei az 1. helyen álltak 7 háztartási berendezési alcsoportban is, ideértve a légkondicionálókat és a mikrohullámú sütőket.

A Midea Industrial Technology (Ipari Technológia) egysége 12,1 milliárd renminbi bevételt könyvelhetett el, amely éves viszonylatban 13,3%-os növekedést jelent, és a Midea otthoni légkondicionáló kompresszorainak globális piaci forgalma 44%-ra nőtt, amely világviszonylatban az 1-nek számít. Az otthoni légkondicionáló kompresszorokhoz és mosógépekhez való motorok értékesítése a globális számokhoz 42%-kal járult hozzá.

A Building Technology (Építési Technológiák) divízió 12,2 milliárd renmibire rúgó árbevétele jelentős, 33,1%-os növekedést testesít meg. A kereskedelmi légkondicionálók az 1. helyen végeztek a hazai piaci részesedést tekintve, a Midea exportált hőszivattyúiból befolyó bevétel pedig éves viszonylatban több mint 200%-kal nőtt, és ennek eredményeként a kínai hőszivattyúexportálók közt a volument tekintve a cég az 1. helyet szerezte meg.

A Midea tengerentúli területeken elért bevétele 2022 első félévében 77,8 milliárd renminbi volt, amely az előző évhez képest 5,2%-os növekedést jelent. A "kínai ellátás a világ számára + helyi ellátás" módszerrel a Midea felfuttatta a gyártó létesítmények építését Egyiptomban és Brazíliában, hogy lefedhesse a helyi piacokat, elindította légkondicionáló kompresszorok gyártását végző indiai bázisok kiépítését és magába olvasztott egy thaiföldi kompresszorgyártó vállalatot. Több mint 20000 új értékesítési hálózat létrehozásával és a Brazíliában és a Fülöp-szigeteken közvetlen értékesítés végző üzletek megnyitásával a Midea továbbfejlesztette tengerentúli elosztási csatornáit.

A hosszú távú stratégiája szerint technológiai vezető szerepet elérni kívánó Midea 2022 első félévében 5,9 milliárd renminbit fektetett kutatás/fejlesztésbe a mesterséges intelligencia alkalmazását szolgáló műszaki bázisának megerősítése érdekében. Ez a befektetett összeg éves viszonylatban 10,5%-os növekedést testesít meg. A Midea 35 globális kutatási/fejlesztési központtal rendelkezik, és az ez idáig jóváhagyott szabadalmainak száma meghaladja a 77000-et.

A Midea okoseszközökkel foglalkozó loT (dolgok Internete) egysége újonnan csatlakoztatott eszközeinek száma elérte a 13 milliót és több mint 70 millió családot lát el szolgáltatásokkal.


Amit a Midea Csoportról tudni kell…

A Midea Csoport (Midea Group) öt stratégiai üzleti egységet foglal magában: Smart Home (Okosotthon), Industrial Technology (Ipari Technológia), Building Technologies (Építési Technológiák), Robotics & Automation (Robotika és Automatizálás) és Digital Innovation (Digitális Innováció). A Midea Csoport több mint 160000 alkalmazottat foglalkoztat több mint 200 országban és régióban, és a Fortune magazin 500 legnagyobb globális vállalatot felsoroló 2022. évi listáján (2022 Fortune Global 500) a 245. helyen szerepel.

Tekintse meg az eredeti sajtóközleményt a következő internetes címen: businesswire.com: https://www.businesswire.com/news/home/20220830006040/en/

Kapcsolat:
Lori Luo, luory17@midea.com


Forrás: Midea Group


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.