OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 22. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. szeptember 26., kedd 13:18

A SYNTAGMA CAPITAL kizárólagos tárgyalásokat folytat a Lennox európai kereskedelmi HVAC (fűtés, szellőztetés és légkondicionálás) és hűtési részlegének megvásárlásáról (1. rész)
    Brüsszel, 2023. szeptember 26., kedd (Business Wire/OTS) - A Syntagma Capital ma bejelentette, hogy kizárólagos tárgyalásokat folytat a Lennox International (NYSE: LII) vállalattal az európai kereskedelmi HVAC és hűtési üzletág megvásárlásáról. A HVAC részleg kereskedelmi fűtő, légkondicionáló és légkezelő berendezések tervezésével és gyártásával foglalkozik. A hűtési részleg kereskedelmi párologtató készülékeket, kondenzációs egységeket, kondenzátorokat és léghűtő berendezéseket tervez és gyárt. Az üzletágak az ipari, a kiskereskedelmi, a logisztikai, az irodai és a HoReCa szektorban szolgálják ki ügyfeleiket több mint 40 országban. Az üzletágak székhelye Franciaországban, Lyonban található, és körülbelül 940 embert foglalkoztatnak 4 telephelyen, illetve a kereskedelmi részlegen. 2023-ban a Lennox EMEA bevétele várhatóan eléri a 200 millió eurót.

    A tervezett tranzakció a szokásos zárási feltételek teljesülésével, beleértve az üzemi tanácsok tájékoztatását és a velük való egyeztetést, valamint az egyéb hatósági jóváhagyásokat, várhatóan 2023 végére valósul meg.

"Izgalommal tölt el bennünket a Lennox EMEA-ba való befektetés és az üzletág további növekedésének lehetősége. Ez a tranzakció jól mutatja szakértelmünket a vállalati részesedésszerzés terén, mivel két, egyidejű tranzakcióból áll. Annak ellenére, hogy az egyesülési és felvásárlási piac kihívásokkal teli, továbbra is találunk vonzó tőkebefektetési lehetőségeket, miközben az eladóknak olyan értékesítési lehetőségeket kínálunk az összetett leválasztásokhoz, amelyekben a két leglényegesebb tényező a gyorsaság és a biztonság. Ez a tranzakció idén már a 3. részesedésszerzésünk, és jól tükrözi a Syntagma üzletszerzési stratégiáját, amely révén a megszerzett üzletágak előnyt kovácsolnak abból, hogy az új tulajdonos segítségével a növekedés új szintre lép" - mondta el Sebastien Kiekert Le Moult, a Syntagma vezető partnere.

"Az, hogy a Systagma képes összetett részesedésszerzést lebonyolítani kulcsfontosságú volt abban, hogy különbözzünk másoktól. A vállalat jelentős növekedési lehetőségeket tartogat az elkövetkező évekre" - mondta el Frank Coenen, Syntagma-partner. "Arra számítunk, hogy a vállalat kiterjedt technikai tudását és erős ügyfélkapcsolatát felhasználva felgyorsíthatjuk a növekedését, mind szervezetileg, mind pedig a kulcsfontosságú termékterületeken és földrajzi területeken végzett célzott egyesülési és felvásárlási befektetések révén."

A tranzakcióban részt vevő Syntagma csapat tagjai: Sebastien Kiekert Le Moult (vezető partner), Frank Coenen (partner), Benjamin Dahan (partner), Jo?o Pilecco (elnökhelyettes), Gabriele Lo Monaco (vezető munkatárs) és Alicia Azema (vezető elemző).

A Syntagma tanácsadói: Willkie Farr & Gallagher (egyesülések és felvásárlások terén jogi és trösztellenes ügyek), PWC (pénzügyi átvilágítás és adóstruktúra), Deloitte (adó és szociális), Kaiser Associates (működés) és 4Strategies (stratégia).2023. szeptember 26., kedd 13:18

A SYNTAGMA CAPITAL kizárólagos tárgyalásokat folytat a Lennox európai kereskedelmi HVAC (fűtés, szellőztetés és légkondicionálás) és hűtési részlegének megvásárlásáról (2. rész)
    Brüsszel, 2023. szeptember 26., kedd (Business Wire/OTS) -

    Amit a Syntagma Capitalról tudni kell...

A Syntagma olyan vállalatokba fektet be, amelyek hasznosíthatják a cég gyakorlati, operatív szakértelmét, melyre támaszkodva felgyorsítható valamennyi érdekelt fél növekedése és javítható a teljesítményük. Cégünk hatékony üzemeltető, és kiterjedt tapasztalatokkal rendelkezik a globális vállalatokkal való együttműködés és azok irányítása terén, és saját belső erőforrásaira támaszkodva sikeres stratégiákat dolgoz ki, illetve hajt végre a partner vállalatokban rejlő lehetőségek kiaknázása és a hosszú távon is fenntartható érték biztosítása céljából. A Syntagma számos ágazatban fektet be, illetve működtet vállalatokat, de erőfeszítéseit elsősorban az anyaggyártásra, a vegyiparra, a gyártóiparra és az üzleti szolgáltatások piacára (ideértve a gyártást, elosztást, szállítást és logisztikát, berendezés-bérbeadást, fémmegmunkálási szolgáltatásokat és egyéb szektorokat) összpontosítja. A Syntagma, amelynek székhelye Brüsszelben, Belgiumban található, és mint az ENSZ által kidolgozott Felelős Befektetési Elvek aláírója, elkötelezett a magas szintű környezeti, társadalmi és vállalatirányítási gyakorlatok alkalmazása iránt minden befektetésében. További információkért kérjük, látogasson el a következő internetes címre: https://syntagmacapital.com.


Amit a Lennoxról tudni kell...

A Lennox (NYSE: LII) vezető szerepet tölt be az energiahatékony klímaszabályozási megoldások terén. A hűtési, fűtési, beltéri levegőminőségi és hűtőrendszereivel az innováció terén élen járó Lennox elkötelezett a fenntarthatóság mellett, a lakossági és a kereskedelmi ügyfelek számára kényelmes és egészségesebb környezetet teremt, miközben szénlábnyomát csökkenti.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20230924726212/hu/

Kapcsolat
Marie Ciparisse
Telefon: +32 (0)2 315 70 12
E-mail: mciparisse@syntagmacapital.com


Forrás: Syntagma Capital


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.