OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 22. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. december 7., csütörtök 11:06

Budapesti Színházak Éjszakája - 2024.03.23. (1. rész)
    Budapest, 2023. december 7., csütörtök (OTS) - Öt év kihagyás után 2024-ben visszatér a Budapesti Színházak Éjszakája! A fővárosi teátrumok újra kinyitják kapuikat, hogy néző és színházi alkotó ne csak a színházteremben, hanem a színház titkos tereiben, rendhagyó szerepekben is találkozhasson egymással. 2019-ben a pandémia megakasztotta a népszerű programsorozatot, amely jövő márciusban a Városmajori Szabadtéri Színpad és a Kristály Színtér csapatának szervezésében születik újjá, új szlogennel, új ötletekkel, és soha nem látott csatlakozási kedvvel: hiszen 46 színház jelezte részvételi szándékát, amely rekordnak számít a program történetében.

    
     A hírhez tartozó kép(ek) ingyenesen letölthető(ek) a következő
internetcímen:
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231207_001.jpg
http://ots.mti.hu/Pages/Picture.aspx?fi=OTS_20231207_002.jpg

A résztvevő színházak kiemelkedően magas száma jelzi, hogy a szakma vágyott a program újraindítására, és jó lehetőségnek tartja a megmutatkozásra, a közös játékra. Pest, Buda és Óbuda egyesítésének 150. évfordulóját a főváros egy jubileumi programsorozattal ünnepli, melyhez a 2024. március 23-án megrendezésre kerülő Budapesti Színházak Éjszakája is csatlakozott.

Minden egy!

A szervezők a korábbi, népszerű programsorozat megújításában, felfrissítésében hisznek. Az alapkoncepció megmarad: a színházak saját épületükben, társulatuk és munkatársaik által kitalált és megvalósított programokat kínálnak a nézőknek, ám idén csatlakozásukkal az esemény szlogenjéül választott Minden egy! jelmondat gondolatisága mellett is leteszik, letehetik a voksukat.

Mert minden egy… mozdulattal kezdődött, amikor az ősi kultúrák népei törzsi táncot jártak, közösen énekeltek, játszottak, megjelenítették életük történeteit. A színház egyidős az emberiséggel.

Minden egy… születéssel kezdődik, amikor emberként a világra jövünk, részeként egy nagy egésznek. Életünk során - jó esetben - hozzáteszünk valamit a közöshöz azzal, hogy alkotunk. A színház mindez egyszerre: amikor felgördül a függöny és elindul a varázslat.

Minden egy… gesztussal kezdődik, amit bárki megejthet a másik felé. Egy odafordulás, melynek során meghalljuk egymás véleményét, érveit és szándékát, hogy összeegyeztessük a sajátunkkal.

Ez a mondat mindenki számára más jelentéssel bír - mondja Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad igazgatója - a szervező csapat a színházi szakma vágyott egységességére szeretne utalni ezzel, hiszen a "színház-barátság" jegyében ezen a tavaszi estén a csatlakozó társulatok nemcsak a szakma iránti szeretetüket, de a törzsközönségüket is megosztják egymással. Együtt erősítik a színházba járás hagyományát, segítenek a nézőknek nyitni más színházak, más nézőpontok irányába is.

Az én Budapestem

Az eseményt hivatott promotálni az Aranyakkord zenekar Az én Budapestem című dalának egy újabb, kifejezetten erre az eseményre készült változata is. A fülledt, villódzó fényekkel teli, budapesti éjszakát Kiss Tibor, Vastag Gábor és Gábor Andor "Ufo" dallamai rajzolták meg, hiszen ahogy ők is fogalmaznak a dalban: "… minden 1 mindegy is egyremegy máshogy nem megy'. A zenekar énekese, Kiss Tibi így nyilatkozott a szlogenként használt sorról: "Az ősidőkben minden egy volt, a művészetek is kohéziós egységet alkottak. Találjunk vissza oda, ahol az egység megvalósul: ahol létezik a szolidaritás, az egymásért létezés, és engedjük el az elszigetelődést, az elidegenedést, ami sajnos a mostani korunkat sújtja!"

A dalhoz videoklip is készült a zenekar és a csatlakozó színházak művészeinek részvételével, a filmet Mátyássy Áron Balázs Béla-díjas film- és televíziórendező, forgatókönyvíró rendezte, Nagy Marcell és Tóth Fabó vállalták az operatőri munkákat, míg Duda Éva volt a koreográfus. A klipben szerepet vállalt Ács Norbert, Bakonyi Alexa, Balogh Benjámin, Csonka András, Csőre Gábor, Dolhai Attila, Döbrösi Laura, Dragos Dániel, Hegedűs D. Géza, Keresztes Tamás, Kirády Marcell, Kovács Kata Milla, László Boldizsár, Nagy Sándor, Pál András, Peremartoni Krisztina, Pikali Gerda, Podlovics Laura, Szilvási Anna, Tabajdi Anna, Ullmann Mónika, Vass György és Zsigmond Emőke. Az elkészült videóklip 2023. december 4-től látható és hallható.

A Budapesti Színházak Éjszakája nagyon hasonló célkitűzésekkel indul útjára, mint ez a klip - jegyzi meg Mátyássy Áron rendező - és remélem sikerült valamit megragadni ebből a szellemiségből. 2024-ben megint lesz egy este, amikor a fővárosi színházak egy vérkeringésre kapcsolódnak, és a színházi közönség, az alkotók, a művészek mind összetalálkoznak egy nagy eseményen egy olyan korban, ahol sokkal divatosabb megosztottnak lenni, mint meglátni egymásban, ami közös. (folyt.)2023. december 7., csütörtök 11:06

Budapesti Színházak Éjszakája - 2024.03.23. (2. rész)
    Budapest, 2023. december 7., csütörtök (OTS) -

    A megújulás jegyében

A Budapesti Színházak Éjszakája újjászületése az arculatban is megmutatkozik, a közel egy évtizede elismert programsorozat ismert maszkjait Babarczi Dalma grafikus álmodta újra, míg a promóciós kampány az Anzselika Habpatron és a Marsra magyar! online sorozatok alkotóinak, az Out Of The Box Creative csapatának köszönhető.

Belépés csak karszalaggal

2023. december 31-ig a karszalagra beváltható e-ticketet kedvezményes áron lehet megvásárolni online az esemény honlapján. Az előre megváltott vouchert március 18-tól lehet majd karszalagra beváltani a résztvevő színházak szervezési osztályán vagy jegypénztáraiban. Az eseményen lesznek regisztrációhoz kötött programok is, amelyeken a nézőszám korlátozott, ezekre az online megvásárolt e-ticketet tartalmazó visszaigazoló levélben található egyedi kuponkóddal lesz lehetősége helyet foglalni a karszalaggal rendelkező nézőknek.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.