OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. május 22. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2023. december 13., szerda 09:46

A Panda High Plains Hemp Gin bejelentette, hogy a nyugati félteke legnagyobb ipari kenderfeldolgozó létesítménye az üzembehelyezés utolsó szakaszához érkezett
    Dallas, 2023. december 13., szerda (Business Wire/OTS) - A Panda Biotech ma bejelentette, hogy az építkezés befejeződött, és a hivatalos üzembe helyezési folyamat, amellyel a Panda High Plains Hemp Gin™ (a "Panda Hemp Gin") projekt elindul, a negyedik negyedév elején elkezdődött. Az üzembe helyezési folyamat az utolsó lépés a kereskedelmi tevékenység megkezdése előtt, ami 2024 első negyedévében várható az 500 000 négyzetláb méretű, a texasi Wichita Falls-ban található létesítményben. A Panda Hemp Gin óránként 10 tonna ipari kendert fog feldolgozni, hogy textil minőségű szálat, pozdorját, rövid rost pozdorja keveréket, valamint tápanyagban gazdag mellékterméket állítson elő, amelyet aztán pellettálnak. A létesítmény várhatóan a nyugati félteke legnagyobb kenderhántoló központja lesz, de világszinten is a legnagyobbak közé tartozik majd.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20231211609105/hu/

A Panda Hemp Gin gyártósor minden egyes részét, beleértve a három mérföld hosszú, felső, pneumatikus csővezetéket, a tisztítást, a keverést, a mechanikus gyapotosítást, a pozdorja zsákolását és tárolását, a bálázást stb., külön-külön kell elindítani, ellenőrizni, kiegyensúlyozni és üzembe helyezni" - mondja Scott Evans, a Panda Biotech ügyvezető alelnöke. "Jelenleg minden berendezést egyenként kapcsolunk a hálózatba, hogy hivatalosan is üzembe helyezhessük."

Mivel kizárólag megújuló energiaforrásokat használunk, a Panda Hemp Gin mérnöki és gyártási folyamatát a Mid-South Engineering Company a Nemzetközi Tőkepiaci Szövetség zöld kötvények elveinek megfelelően zöldnek minősítette. A Panda Biotech a tudományos nyomonkövetéssel foglalkozó Oritainnel is együttműködik, hogy a legjobban nyomon követhető, 100%-ban az Amerikai Egyesült Államokban termesztett kender kerüljön a piacra.

A Panda Biotech továbbá szerződést köt a termelőkkel a kender nyersanyag termesztésére a 2024-es termesztési szezonban, valamint a már betakarított vagy feldolgozott kenderrostok megvásárlására. A vállalat nemrégiben mutatta be a termelőket a Panda kender termesztésére ösztönző, egyedülálló pay-to-grow (fizetés a termesztésért) programját. Az előre nyújtott, garantált pénzbeli és agronómiai támogatás mellett a Panda-termelők tesztelt és bevált vetőmagot is kapnak ingyenesen, amivel csökkenthető a termelők által esetlegesen vállalt kockázat, és nyomatékosítja a Panda elkötelezettségét és ígéretét a gazdálkodó közösség felé. A kender termesztésének jelentős előnyei vannak, mivel kiváló vetésforgó növényként helyreállítja a talajt és versenyképes árrést biztosít. További információért kérjük, töltse ki a pandabiotech.com oldalon található termelői űrlapot.


A PANDA BIOTECH-RŐL

A dallasi (Texas) székhelyű Panda Biotech magánkézben lévő korlátolt felelősségű társaság, amely úttörő szerepet játszik az Egyesült Államokban feltörekvő ipari kenderrost és kenderpozdorja ágazatban. A Panda Biotech ügyvezetői széles körű tapasztalattal rendelkeznek a tiszta energiát használó, nagyméretű ipari létesítmények fejlesztése, finanszírozása, építése és működtetése terén. Az általuk fejlesztett 22 projekt körülbelül 12 milliárd dollár befektetett tőkét képvisel. A vállalat jelenleg nagyméretű ipari kenderfeldolgozó létesítményeket tervez. A Panda első projektje, a Panda High Plains Hemp Gin™, korlátolt felelősségű társaság (Panda Hemp Gin), a Southern Ute Indian Tribe Growth Fund (déli ute indián törzs növekedési alap) 100%-ban tulajdonolt leányvállalatával, az Aka-Ag korlátolt felelősségű társasággal partnerségben működik. A létesítmény Wichita Fallsban, Texasban található. Ez lesz a legnagyobb kenderfeldolgozó létesítmény a nyugati féltekén. További információért kérjük, látogasson el a www.pandabiotech.com weboldalra, és kövesse a @pandabiotech-et az Instagramon, a Twitteren vagy a LinkedInen.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20231211609105/hu/

Kapcsolat
Beth Gebhard
Alelnök, Marketing és Public Relations
beth.gebhard@pandabiotech.com


Forrás: Panda Biotech


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.