OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. június 13. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. február 22., csütörtök 08:21

A The Japan Sake and Shochu Makers Association MOF-díjazottakkal tartott vacsorát Lyonban
    Lyon, Franciaország, 2024. február 22., csütörtök (Business Wire/OTS) - A The Japan Sake and Shochu Makers Association (JSS) a Francia Sommelier Egyesülettel együttműködve február 19-én 19 órakor vacsorát adott Franciaországban, a lyoni Institut Lyfe-ban, amely korábban az Institut Paul Bocuse nevet viselte. A szaké és a francia konyha találkozását hét olyan sommelier mutatta be, akik mindannyian nagy szakértelemmel és MOF kitüntetéssel rendelkeznek: a MOF nagy tudású szakembereknek odaítélt díj, akiket méltónak találnak arra, hogy a francia kultúra örökesei legyenek. A vacsorán, amelyen a szeszesitalgyártókat mintegy 40 szakember képviselte, hatféle szakét, köztük habzó és érett fajtákat párosítottak egy desszerttel együtt hatfogásos francia vacsorával.

        Ez a sajtóközlemény multimédia-tartalommal rendelkezik. A teljes tartalmat itt találja: https://www.businesswire.com/news/home/20240219029682/hu/

Utsunomiya Hitoshi, a JSS igazgatója így nyilatkozott: "Tudomásunk szerint a szaké európai exportjának lehetősége az 1878-as párizsi világkiállításon merült fel. A szakét azonban nem becsülték sokra, amikor először bemutatták Európában. Az a tény, hogy egy ilyen csodálatos vacsorát tarthatunk a francia kulináris világ legmagasabb elismerését jelentő MOF-díjazottakkal, nemcsak a szaké jobb minőségét bizonyítja, hanem azt is, hogy a szakét ma már sokoldalú italként ismerik el, amely számos ételhez kínálható. Hálásak vagyunk ezért a fantasztikus lehetőségért, és köszönjük a Francia Sommelier Egyesületnek és a MOF-díjazottaknak, köztük Xavier Thuizat-nak a részvételt."

A szakét jelenleg 75 országba és régióba exportálják. Az export értéke 2023-ban 41,1 milliárd jen volt. A Franciaországba irányuló export értéke az elmúlt évtizedben mintegy 3,7-szeresére nőtt, illetve ugyanezen időszak alatt a szaké exportja összesen 3,6-szorosára emelkedett, ami azt mutatja, hogy a szaké a globális gasztronómiai közösség által nagyra becsült itallá vált. A JSS vacsorák alkalmával és mesterkurzusokon továbbra is elősegíti a szaké megértését és közvetíti a varázsát, mint olyan italnak, amely remekül illik a különféle konyhák ételeihez.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20240219029682/hu/

Kapcsolat
Kérdés esetén lépjen kapcsolatba az alábbi szervezettel:
The Japan Sake and Shochu Makers Association
E-mail: vs@japansake.or.jp


Forrás: The Japan Sake and Shochu Makers Association


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.