OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. június 13. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. március 13., szerda 12:15

A Milton Friedman Egyetem döntése a Veres Péter Gimnázium átvételéről
    Budapest, 2024. március 13., szerda (OTS) - Mint ismeretes a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium tanári karának képviselőivel folytatott informális egyeztetés után a Milton Friedman Egyetem kezdeményezte az intézmény fenntartói jogának átvételét az Észak-budapesti Tankerületi Központnál. Az átvételi folyamat fontos lépéseként a Gimnázium igazgatója szerda délutánra konzultációt szervezett, ahol a szülők először ismerhették volna meg az Egyetem elképzeléseit. Miután általunk nem ismert személyek a párbeszédet megelőzve, a Gimnázium "védelmében" valótlanságokkal és félelemkeltéssel operáló petíciót indítottak, valamint a híresztelések szerint a helyszínen köztéri tüntetés is készül, a találkozón való részvételt lemondjuk. Egyúttal visszavonjuk az átvételre vonatkozó kezdeményezésünket, amit a mai nap során hivatalos formában is eljuttatunk az Észak-budapesti Tankerületi Központhoz.

    Tüntetések és petíciók nem hagynak teret a higgadt, az ügyhöz méltó, szakmai párbeszédnek, amely a felmerülő kérdések tisztázásához vezethetne. Lehet ellenséges hangulatot kelteni tandíjjal fenyegetéssel, de az új fenntartó csak köznevelési szerződés keretében működtethette volna a Gimnáziumot, ami kizárja a tandíj bevezetését. Az pedig sosem volt kérdés, hogy a tanárok, a diákok és a szüleik egyetértése nélkül sikeres együttműködés az Egyetem és a Gimnázium között elképzelhetetlen. Sajnálatos tény az is, - bár nem meglepő - hogy kezdeményezésünket a politika eszközévé tették, és ellenségnek láttatták a szövetségest.

További információ kérhető:
Milton Friedman Egyetem
Cím: 1039 Budapest, Kelta utca 2.
E-mail: titkarsag@uni-milton.hu
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.