OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. június 12. szerda
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. április 2., kedd 13:00

Az EIG-hez tartozó MidOcean Energy stratégiai befektetést jelentett be a Mitsubishi Corporationtől - Az első befektetés a MidOcean sikeres növekedési stratégiáját bizonyítja (1. rész)
    Washington, 2024. április 2., kedd (Business Wire/OTS) - A globális energia- és infrastrukturális szektor vezető intézményi befektetője, az EIG által alapított és irányított, cseppfolyósított földgázzal (LNG) foglalkozó vállalat, a MidOcean Energy ("MidOcean") ma bejelentette, hogy a Mitsubishi Corporation ("Mitsubishi Corp.") lesz a vállalat első stratégiai befektetője. A Mitsubishi Corp. befektetése felpörgeti a MidOcean azon stratégiáját, hogy létrehozzon egy színvonalas, kibővített, globális, kizárólag LNG-vel foglalkozó integrált vállalatot.

    A Mitsubishi Corp. több mint 50 éve aktív szereplője az LNG-ágazatnak, és nyolc országban 12 projektet átfogó befektetésekkel rendelkezik. Ez a partnerség hangsúlyozza mindkét vállalat elkötelezettségét az LNG iránt, és a felek egyetértenek abban, hogy az LNG kulcsfontosságú szerepet játszik az energetikai átállásban. A Mitsubishi Corp. célja, hogy üzleti tevékenységének fejlesztése hozzájáruljon a szén-dioxid-semleges társadalom megvalósulásához, miközben pedig stabil energiaszolgáltatóként teljesíti feladatát, és kielégíti ügyfelei változó igényeit.

A befektetés megerősíti a MidOcean blue-chip befektetői bázisát, és a MidOcean 2022 végi indulása óta jellemző egyedülálló lendületére épít. A MidOcean nemrégiben jelentette be, hogy a Tokyo Gastól portfóliót vásárolt ausztrál LNG-projektekben.

De la Rey Venter, a MidOcean Energy elnök-vezérigazgatója a következőket mondta: "Nagyon örülünk annak, hogy a Mitsubishi Corp. első befektetőként csatlakozik a MidOcean Energy-hez. A Mitsubishi Corp. a globális LNG iparág úttörőjeként folyamatosan bizonyította, hogy szakértelmével és jó meglátásaival képes értékes lehetőségeket azonosítani. Befektetésük tanúsítja, hogy az LNG piac erős alapokkal rendelkezik, valamint alátámasztja a MidOcean stratégiáját, amely versenyképes, hosszú távú növekedési platformot kíván teremteni az LNG-befektetők számára."

R. Blair Thomas, az EIG elnök-vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: "Az iparágban kulcsszerepet játszó Mitsubishi Corp. mint első befektető és stratégiai partner felgyorsítja azt a folyamatot, amely során a MidOcean világszinten jelentős, tisztán LNG vállalattá válhat. Az energetikai átállás iránti igény a világban hozzájárul a globális LNG iránti kereslet gyors növekedéséhez, mi pedig nagyon várjuk, hogy befektetőinkkel és partnereinkkel együtt továbbra is részesei legyünk ennek a vonzó és fontos lehetőségnek."


Amit az EIG-ről tudni érdemes...
Az EIG a globális energia- és infrastruktúraszektor egyik vezető intézményi befektetője, amely elsősorban energiaipari és az energiaiparral kapcsolatos infrastrukturális projektekbe és vállalatokba való magánbefektetésekkel foglalkozik világszerte, és a 2023. december 31-i adatok szerint 22,9 milliárd dollár értékű eszközt kezel. 41 éves fennállása alatt az EIG hat kontinensen, 42 országban több mint 47,1 milliárd dollárt fektetett be az energiaszektorban lebonyolított 405 projektbe vagy energiaipari vállalatba. Az EIG ügyfelei közé tartozik jó néhány a legnagyobb amerikai egyesült államokbeli, ázsiai és európai nyugdíjbiztosítási programok, biztosítótársaságok, alapítványok és állami vagyonalapok közül. Az EIG központja Washington, D.C.-ben található, és a cég irodákat működtet Houstonban, Londonban, Sydney-ben, Rio de Janeiróban, Hongkongban és Szöulban is.


Amit a MidOcean Energy-ről tudni érdemes...
Az EIG által alapított és irányított LNG-vállalat, a MidOcean Energy egy diverzifikált, rugalmas, költség- és széndioxid-kibocsátás tekintetében versenyképes globális LNG-portfólió kialakítására törekszik. Ez jól tükrözi, hogy az EIG hisz az LNG-ben, mint az energetikai átmenet fontos szereplőjében, valamint abban, hogy egyre nagyobb az LNG jelentősége mint geopolitikai szempontból stratégiai fontosságú energiaforrás. A MidOcean Energy vezetője De la Rey Venter, aki 26 éve dolgozik az iparágban, és számos vezetői pozíciót töltött be, többek között a Shell Plc. globális LNG-vezetője is volt.

További információért kérjük, látogasson el az EIG weboldalára: www.eigpartners.com, vagy keresse fel a MidOcean Energy weboldalát: www.midoceanenergy.com.
(folyt.)2024. április 2., kedd 13:00

Az EIG-hez tartozó MidOcean Energy stratégiai befektetést jelentett be a Mitsubishi Corporationtől - Az első befektetés a MidOcean sikeres növekedési stratégiáját bizonyítja (2. rész)
    Washington, 2024. április 2., kedd (Business Wire/OTS) -

    Amit a Mitsubishi Corporationről tudni érdemes...
A Mitsubishi Corporation számos iparágat átfogó üzleti tevékenységet folytat, amelyet nyolc iparági üzleti csoport felügyel: környezeti energia, anyagmegoldások, ásványi erőforrások, városfejlesztés és infrastruktúra, mobilitás, élelmiszeripar, okos élet és energetikai megoldások.
További információért kérjük, tekintse meg a Mitsubishi Corporation weboldalát: www.mitsubishicorp.com/jp/en/.

Forrásverzió a businesswire.com címen: https://www.businesswire.com/news/home/20240401954300/hu/

Kapcsolat
FGS Global
Kelly Kimberly / Brandon Messina
+1 212-687-8080
EIG@fgsglobal.com


Forrás: EIG


E közlemény hivatalos, mérvadó változata az eredeti forrásnyelven közzétett szöveg. A fordítás csak az olvasó kényelmét szolgálja, és összevetendő a forrásnyelven írt szöveggel, amely az egyetlen jogi érvénnyel bíró változat.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.