OTS Üzleti Sajtószolgálat
2024. június 13. csütörtök
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2024. április 9., kedd 08:08

A csomagok tartalmának ellenőrzése nem a Magyar Posta feladata, a Társaság kizárólag kézbesít
    Budapest, 2024. április 9., kedd (OTS) - A Magyar Posta jogszabályi kötelezettsége kizárólag arra terjed ki, hogy a küldeményeket a címzettekhez eljuttassa. A Társaság nem webáruház, hanem kézbesítési szolgáltató, így a megrendelt csomagok tartalmáról sem neki, sem munkatársainak nincs és nem is lehet információja. Sem a megrendelést, sem az erről szóló dokumentációt nem látja, nem is láthatja. A küldemények tartalmának vizsgálata a megrendelő joga és felelőssége, akinek lehetősége van az átvételt megtagadni. Ezért a Magyar Posta elhatárolódik attól, a napokban felerősödő, a médiában megjelent hamis állítástól, hogy az ún. "kamu csomagok" tartalmához bármiféle köze lenne.

    Társaságunk ugyanakkor fontosnak tartja a munkatársak és ügyfelek közötti bizalmi kapcsolatot, mely vállalatunk több, mint 150 éves tradíciójának része, ezért minden olyan visszaélést kivizsgál, amely kapcsán a nevével, vagy szolgáltatásával visszaélnek és károsítják ügyfeleit.

A tapasztalt jelenség elkerülése érdekében javasoljuk tisztelt ügyfeleinknek - ahogyan a sajtóban megjelenetnél részletesebben kifejtettük -, hogy webes rendeléseik során minden esetben győződjenek meg arról, hogy megbízható webáruházból rendelnek-e. Ehhez támpontul szolgálhatnak az eladó értékelései. Megrendelés előtt javasoljuk továbbá elolvasni az adott webáruház Általános Szerződési Feltételeit, Gyakran Ismételt Kérdéseit, különösen a reklamációra, visszaküldésre vonatkozó fejezeteket. Amennyiben mindezek ellenére valaki "kamu csomagot" kap, a rendőrséghez vagy a fogyasztóvédelemhez szükséges fordulni.
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.