OTS Üzleti Sajtószolgálat
2023. szeptember 22. péntek
Ismertető
Az Üzleti Sajtószolgálat (Original Text Service - OTS) üzleti vállakozások, cégek, intézmények közleményeit, tájékoztatóit, meghívóit, állásfoglalásait közli. Szolgáltatásunk segítségével több mint 2000 újságírót és kommunikációs szakembert érhet el könnyen, gyorsan és költséghatékonyan – az Ön által megfogalmazott sajtóközleményt változtatás nélkül juttatjuk el az MTI-előfizetők szerkesztőségi rendszerébe vagy igény szerint akár a külföldi sajtóhoz is. (Az OTS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.)


2022. szeptember 28., szerda 13:40

Hidrogénautótól a V43-as villanymozdonyig - Több mint 250 program a Kutatók éjszakáján az Óbudai Egyetemen
    Budapest, 2022. szeptember 28., szerda (OTS) - Az Óbudai Egyetem idén is izgalmas kísérletekkel, inspiráló előadásokkal, laborbejárásokkal, szórakoztató bemutatókkal és játékos programokkal vár a Kutatók éjszakáján szeptember 30-án mindenkit, aki szeretné megismerni a különböző tudományterületek titkait. Az egyik legizgalmasabbnak a Jövő (Mirai) nevű, hidrogén meghajtású autó kipróbálásának lehetősége ígérkezik.

    Egyetemünk 7 karán közel 250, minden korosztály számára változatos programot kínál a Kutatók éjszakáján nemcsak Budapesten, hanem Székesfehérváron és Salgótarjánban is - tájékoztatott Prof. Dr. Felde Imre. Mint fogalmazott: az egyik kiemelt célunk, hogy a fiatalok figyelmét a műszaki pálya felé irányítsuk, és felkeltsük érdeklődésüket a kutatómunka iránt.

A látogatók többek között kipróbálhatják a Toyota Mirai (japánul Jövő) nevű, hidrogén meghajtású, már fogalomban kapható autóját a Neumann János Informatikai Karon. Ugyanitt az új technológiák, például az 5G, a kiterjesztett és virtuális valóság, a mesterséges intelligencia és a felhőalapú számítástechnikáról tudhatnak meg többet az érdeklődők interaktív eszközök segítségével, egyebek mellett a Huawei kamionjában, és kipróbálhatják, mekkora élmény egy Forma 1-es autó vezetése!
A Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar udvarán bemehetnek az ott kiállított réges-régi V43-as villanymozdony belsejébe, de sakkozhatnak egy delta robottal is. A Bejczy Antal iRobottechnikai Központban kicsik és nagyok megismerkedhetnek a mindig vidám, táncoló Cruzr robottal. Villámot generálhatnak a Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon, a Keleti Károly Gazdasági Karon megtudhatják, hogyan kerüljünk harmóniába önmagunkkal és másokkal. A Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki Karon egy izgalmas program részeként végigjárhatják a szabaduló-szobát. Az Ybl Miklós Építéstudományi Karon érdekes előadásokon keresztül ismerhetik meg azt építészek munkájának szépségeit. A Székesfehérváron a robotok már a "spájzban lesznek", és drónok repkednek, Salgótarjánban VR szemüveggel szemlélhetjük a világot.

A programokról bővebben: http://uni-obuda.hu/kutatok-ejszakaja
    

-------------------------------------------------------------------

       Az OTS internetes oldalán található hírek, közlemények, fotók a forrásmegjelöléssel (OTS) szabadon és korlátozás nélkül felhasználhatók. Továbbközlés esetén a közzétevő köteles az átvett anyagot tartalmának torzítása nélkül, félreérthetőséget, rosszindulatú következtetéseket kizáró, az eredeti szövegkörnyezetnek megfelelő módon feldolgozni és megjelentetni.
       Az OTS hírek nem képezik az MTI hírkiadás részét, az MTI által szó szerint továbbított tartalomért minden esetben a beadó a felelős.
© Copyright MTI nonprofit Zrt.
       Az OTS szolgáltatással kapcsolatban további információt a (06-1) 441-9050 telefonszámon vagy a ots@mti.hu elektronikus levelező címen kaphat.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.